Reklam/Pazarlama

21st Ekim, 2014 | by Ozan İlginoğlu

0

Doğru zamanda doğru ürün yaratmak

Mocha Latte MacchiatoYeni bir ürün yaratmak kadar o ürünü doğru zamanda piyasaya sürmekte önemlidir. Özellikle de mevsime bağlı ürünler yaratıyorsanız. Hiç global bir dondurma firmasının kışın ya da sonbahar’da yeni bir ürün piyasaya sürdüğünü gördünüz mü? Hafızanızı zorlayın ben bulamadım! İlla yeni bir ürünse tutundurma çalışmalarının yaz ayından önce başlayabilmesi için Nisan ayına kadar sabrederler. Ve yazın ektiklerini biçerler.

Şimdi bu konuda nereden aklına geldi diyen varsa, mail hesabıma düşen elektronik ileti ile bu sorular aklımda canlandı. Bültenin başlığı “SEK’ten Soğuk Kahve Tutkunlarına Özel Üç Yeni Lezzet”… Bültenin ilk paragrafını da paylaşayım. “SEK, soğuk kahve kategorisine üç yeni ürün ekledi. SEK Latte, SEK Karamel Macchiato ve SEK Çikolata Mocha, keyifli içimi ve özel tatları ile soğuk kahve severlerin bir numaralı içeceği olacak.”

Öncelikle Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerek. Böyle bir kategoriye yatırım yapmak her babayiğitin harcı değildir. Ama sizce doğru bir zaman mı? Satışlardan beklentileri nelerdir? Koskoca SEK firmasının zamanlamayı gözden kaçırdığını düşünmek bile istemiyorum. Yoksa yaptıkları tüm işe saygımı kaybedeceğim…

Bu konuda fikri, yanlış düşünüyorsun diyen varsa bu sayfalar onlara açık…

Pazarlama faaliyetinde piyasaya sürülecek yeni ürünün bence bir zamanı vardır. Eğer hedefin bir ürünü satmaksa…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com