Medya

1st Kasım, 2014 | by Ozan İlginoğlu

0

Yeni Çok Güzel Hareketler Bunlar, Güldür Güldür mü?

cok_guzel_hareketler_bunlarDünya’da bazı toplumların ayırıcı özellikleri vardır. O yüzden ki mesela biz Türkler için, “Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirmek” deyimi kullanılır vb. Biz aynı zamanda çok girişimci bir toplumuzdur da! Bu özelliğimizi anlamak için çok dışarılara çıkmaya gerek yok. Her ailenin içinde özellikle akrabalarında bu tarz insanlar bolca bulunur.

Yine yıllar önce “Bir Demet Tiyatro”da Yılmaz Erdoğan’ın canlandırdığı karakterin ağzından düşmeyen “Kağıt tabak, çanak satarız gelsin paralar” sözü… Bu girişimciliğimizin dillere düşmüş halidir.

Bir diğer enteresan özelliğimiz yine girişimciliğimizle bağlantılı olarak kopyalama özelliğimiz. Eskiden Çin bu kadar üretken taklitçi değilken biz Türk esnafı onlara yüz basar şeklinde taklit etme konusunda uzmandı. Hala genlerimize işlemiş bu özelliğimizi kaybetmedik bazı durumlarda karşımıza çıkıyor.

Örneğin mahallenize bir “kahve satan bir Cafe” mi açıldı, bir de iş yapıp tıka basa doldu mu? İşte o zaman hemen o sokak üzerinde aynı konsepte sahip kahve satan kafeler birer birer açılmaya başlar. Yani anlayışımız şudur, bir kişi zengin olmasın hepimiz aynı anda batalımdır.

Sen de Ozan konuyu nereye getireceksin hadi uzatma anlat dediğinizi duyar gibi oluyorum!

Her gün Show TV’de “Güldür Güldür” izleyenlerden misiniz? Hatta 2 gün önce izlediğiniz bölümü tekrar önünüze koyup saat 20.00’de başlatıp 24.00’a kadar kanalın yayın saatini tamamlamasını gıpta ile mi izliyorsun! İşte yukarıdaki girişimci genetiğimizin bir ispatı da karşımızda…

2 yıldır kanal kanal gezmekten isim değiştirmekten bunalmış, “Güldür Güldür” ekibi sonunda yazın Show TV’de istediğini buldu. Ama sanırsam fazlasıyla buldu! Haftanın 1 günü yeni çekip 6 günü tekrarı ile devam eden süreç bu şekilde devam ederse Ocak ayından itibaren program silinip gidecek.

Biz izleyiciler aynı şeyi 2 gün ara ile izlemekten sıkıldık Sırf reyting yaptı diye bu kadarda bir programın dibine dinamit konulmaz ki?

Bunun benzerini geçtiğimiz yıllarda “Çok Güzel Hareketler Bunlar”da yaşamıştık. Daha üzerinden azıcık bir zaman geçmesine rağmen Kanal D’nin düştüğü yanlışa Show TV’de düşmek için adeta çırpınıyor. Hatırlayınız program Kanal D’de reytingler kırarken birden kanal haftanın 3-4 günü eski bölümleri oynatmaya başladı. Ve ne olduysa reytingler dibe inmeye başladı.

Sonra gazeteciler neden bu proje bitti denildiğinde hiçbir oyuncu kanal bizi bitirdi diyemedi. Çünkü alınan ücretler yükseldikçe kanal bu ücretleri çıkarabilmek için her şeyi posasına kadar kullanmak zorunda, kullanıyor da… Ama yazık oluyor…

Bir proje de ağız tadıyla başlayıp bitmiyor biz de… Ya “Yalan Rüzgarı” gibi 20 yıl sürüyor ya da tüketilmekten, kullanılmış bir mendil gibi bir kenara atılıyor.

Şimdi izleyici, kanal el ele “Güldür Güldür”e aynısını yapıyoruz. Ben sonucu görüyorum ya siz?

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com