Medya

2nd Kasım, 2014 | by Ozan İlginoğlu

0

Dönüştürülen ”Magazin” programları

20131230138835594282988Herkesin pazar günü olabilir ama bir iletişimcinin maalesef tatil denilen zamanı olmuyor. Elini, kolunu bağlasan o zihin sürekli çalışıp içinde sorular soruyor. Her şeye ‘neden’ sorusu soran insanla her şeye boş bakan bir insan aynı olur mu?

Pazar demek hafta içi çalışanlara güne geç başlamak ve bunu da güzel bir kahvaltı ile süslemek demektir. İşte pazar sabahlarının vazgeçilmez programı ‘magazin programları’dır. Bu programlarda en fazla 10 kelimelik cümleler, tekrar tekrar gösterilen görüntüler ve ilginç sesler sergilenir.

Televole dönemlerini içten yaşamış bir insan kümesine artık bu magazin programları işlemiyor. Zaten 12 yıldır bu programlarda ünlülerimizi pek sık görmüyoruz. Ya umreye giderken ya da yeni evlerini anlatırken izleyebiliyoruz. O açık saçık giysiler, alkollü mekanlar, aşklar ve kavgalar bir anda bitti iyi mi?

Eskisi iyiydi şimdiki kötü vb. tartışmalarına girmeyeceğim. Sadece dönüştürülen ve dönüştürülmeye çalışılan zihnimize dikkat çekmek istiyorum. Bugün Acun Ilıca’nın satın almasından sonra kendini ‘eğlence’ formatına çeviren TV8’de izlediğim magazin programını anlatacağım. O eski cengaver TV’ciler gitmiş suskun, puskun muhabirler gelmiş öncelikle… Ve sansürün dibine vuruyoruz. Nasıl mı?

Alkollü hiç bir mekan gösterilmiyor. Ancak ünlüler mekan dışında ayak üstü bir kaç soru sorularak geçiştiriliyor. Ya da sorunsuz instagram fotolarından konularak haber zararsızlaştırılıyor!

Örneğin bugünkü programda Ali Ağaoğlu’nun boğazda Suriye’nin eski konsolosluğunun yer aldığı yalısı gezildi. Bizzat Ali Ağaoğlu odaları gezdirirken, yatak odasına sıra gelince özelimiz demeden geçmedi! Yatak odasının duvarlarında yer alan ‘nü’ içerikli tablolar puslandırılırken, ne kadar ahlaklı bir yayın yaptığı RTÜK tarafından alkışlanacaktır. Ahlaksızlığı sadece cinselliğe indiren bir zihniyet diğer tüm toplumsal hoşnutsuzlukları ahlaklı kabul edecektir. Bunu da böyle elden ele bilmeden yapacaktır!

Ekranın sağından solundan görünen o resimler tarihi tablolardaki sanatsal erotizmi gösterirken. TV8 Yeni Türkiye’nin hizmetine girmişti çoktan. Tamamen insanların özel hayatlarını konu alan bir program izleyicisine ne güzel de ahlak dersi veriyordu.

Yersen sayın seyirci!

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com