Sosyal Medya

7th Kasım, 2014 | by Ozan İlginoğlu

0

Mavi tikten önce ve sonra iletişimde sorunun mu var?

whatsapp_mavitikHaydar Dümen hocanın ilginç soru ve cevabını hatırlatan bir başlık oldu. Ama emin olun ki hani o kredi kartınızı sömürüp, sizi en az 9 ay taksite bağlayan akıllı telefonunuzun dolaylı yönden attığı en büyük kazık o mavi tikten sonraki hayat!

Twitter’da “hani yok mu o mavi tikler”, “özgürlüğümüzü elimizden alıyorlar yetişin” diyen twitleri atan arkadaşım sen elindeki o araca mahkum olduğun gün özgürlüğün bitmişti şimdi mi fark ediyorsun! Ama olsun kazanımlar her zaman zevkle olmaz acılı olan da kolay kolay unutulmaz!

Ey okuyucu!

Gençler için telefon eskiden sevdiğine istediği an ulaşıp, zaman ve mekan sınırlaması olmadan saatlerce konuşmaktı. Sonra SMS’ler girdi hayatımıza. Öyle böyle değil baya bildiğin bodoslama girdiler. Sağ olsun GSM şirketleri de 10 TL’ye 10000 mesaj filan yapınca. Her cepten bip bip seslerini duyar olduk. “Geçen önünden geçtiğimiz simitçinin önündeyim seni düşünüyorum”, “şimdi yanındaydım”, “bak orayı geçiyorum” gibi mesajları atmak farz olmuştu. 10000 mesajdan bahsediyorum ey okuyucu!

Sonra renksiz dünyanın SMS’leri MMS ile hafiften renklenmeye fotoğraflar insanlar arasında gidip gelmeye başladı. Ama MMS’in fazla sefasını süremedik. Çünkü mobil internet dünyası ayağımıza gelmeye başladı. WAP adı altında internet sayfaları yarı akıllı telefonlarımızda görülmeye başladı. Ve Facebook yardımımıza koştu…

Kırılma noktası

Bence kırılma noktası buradan sonra başladı. GSM şirketlei 2G, 3G derken telefonlarımızı bizden daha akıllı hale getirip bize muhtaç ettiler. Sizden daha donanımlı ama size her şekilde muhtaç! SMS’ler günden güne azalmaya yerine internet üzerinden adı ücretsiz, sanki kablosuz internete bir para verilmiyor! Eskiden 10’TL ye 10000 SMS atarken şimdi 30’TL’den başlayan fiyatlarla 1GB internet ile sözde ücretsiz Whatsapp gibi uygulamaları kullanır olduk.

“Ah o WhatsApp yok mu, WhatsApp” nice aşkları başlattı nicelerini bitirdi. Dün uygulamaya koyduğu yeni ekleme ile bence daha nice sözde ilişkileri bitirecek. Dokunmadan, yazarak, sesini bilmeden yaşanan tırışka aşklar görüldü mavi tikleri ile bitip gidecek. Ama dünya için büyük kayıp değil merak etmeyin!

Aslında buna güzel bir atasözü var, “Bokla yapılan, sidikle yıkılır.” Ben söylemedim bunu tanımadığım bir atamız söylemiş…

Mavi tık mı?

Sosyal medya şimdi bu mavi tikler ile yıkılıyor. Çünkü o akıllı telefonuna gelen mesajı önceden görüp görmemezlikten gelsen de gül gibi yaşayıp gidiyordun. Ama şimdi gördün mü, karşıdaki senin mesajı okuduğunu bilecek. Ve cevap atana kadar kronometre işleyecek. Ya heyecanını içine atıp mesajı hiç açmayacaksın ya da açtın mı ölmek üzere olsan bile “ölüyorum sırf o mavi tıklar için yazıyorum” diyeceksin…

İletişimi senin yönettiğin günler çok geride kaldı. Artık elindeki araç seni yönetiyor, içindeki uygulamalar senin parmağında oynatıyor. Sen de özgürüm diye ortalıkta geziyorsun. Aynen devam et,  sana özgürlük en az 3 beden zaten büyük gelecektir!

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com