Medya

6th Aralık, 2014 | by Ozan İlginoğlu

0

Tarkan dondurma yaladığı günlerde kalsaydı ne olurdu?

tarkan_mado_ozanilginolu_com (1)Silah çıktı mertlik bozuldu lafının en teknolojik uyarlaması, internet çıktı gizli saklımız kalmadı… Kişisel imajımızı yönetmek artık bir zorunluluk olma yolunda ilerliyor. 1995 yılında Mado dondurmaları için yaptığı tanıtım çalışması hem Tarkan’ın hem sektörün nerelerden nereye geldiğinin bir ispatı. Hatta yüzümüze vurulan 20 yıllık bir şamar!

Öncelikle sıkça kullanılan “imaj” kavramını açıklamak istiyorum. Hani herkesin bir imajı vardır ya, Megastar’ın bu engebeli yolları nasıl aştığına da dolaylı yönden değinmiş olacağız.

İmaj

Bir kişi ya da kurumun, diğer kişi ve kurumlar üzerinde bilerek ya da bilmeyerek bıraktığı fikirler ve değerlerdir. Ancak kişiler için farklı anlamlar ve çağrışımlar ifade edebilir. Kimine göre sahte ve yapay olan davranış biçimi kimine göre ise düşüncülerin davranışa yansıdığı bir gerçektir. (Bknz bu link)

O yüzden gösteri dünyasında olan insanlar hep bir profesyonel iletişimciye ihtiyaç duyarlar. Eğer duymazlarsa özlerinde yer alan davranışlar imajlarını etkileyecektir. Şöyle arşivleri karıştırın Magastar olmadan Tarkan ne yapardı diye?

1997 yılına kadar Tarkan’ın bir çok pot kırmasını, vurdumduymaz davranışlarını vb. sıkça göreceksiniz. Çünkü yaratıcı insanların içi içine sığmaz her zaman kendisi olmak ister. Ama biz izleyici ve dinleyiciler ensesine vuracağımız insanları çok sevmeyiz. Eğer öyle olmaya devam ederse bırak megalığı ancak bizim gözümüzde Tarkancık olur!

Neden Tarkan sık sık TV’lere çıkmıyor? Neden röportajlar vermiyor? Neden basından kaçıyor hiç düşündünüz mü? Eğer o kaçmazsa bizlerin gözünde oluşturduğu imaj 1 ayda yerle bir olur. Bunu ben değil 1995 yılında Mado için yaptığı çalışma zaten söylüyor. İşte gerçek Tarkan bu videoda olan…

Sizin TV’de gördüğünüz, dergilerde seksi fotoğraflarına baktığınız Tarkan profesyonel olarak oluşturulmuş bir imaja sahip Megastar Tarkan!

Ben aşağıda izleyeceğiniz videoyu çok samimi ve içten buldum. Çünkü gerçek Tarkan o, şimdiki ise paketlenmiş, fiyonklanıp ışıklı rafların altına konmuş bir adam…

Neden böyle oldu, olmamalıydı vb. laflarına girmeyeceğim. Bu 30 yıllık sanat yaşamı sırasında kendi olduğu zamanlarda basın zaten onu yerden yere vurdu ve Megastar halini sevdi!

Onu bizler bu hale getirdik, gayet de memnunuz da, Beyoğlu’nda sıkça göremediğimiz için gözümüzde mega… Eğer profesyonel ellerde bir imaj çalışması yaratılmasaydı emin olun ne kadar yetenekli olursa olsun gözümüzde Ajdar’dan değerli olmayacaktı!

İşte o video

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com