Serbest

7th Ocak, 2015 | by Ozan İlginoğlu

0

“A’dan Z’ye Saç” dedik…

Adan-Zye_Sac-ozanilginoglu-com (1)2014 yılı başında Dr. Yasemin Fatih Amato ile başladığımız çalışmalar yılın sonunda tamamlanırken “Saç” üzerine yazılmış “A’dan Z’ye Saç” kitabı Türkiye’deki önemli bir boşluğu doldurması açısından dikkat çekici. Meslek hayatı boyunca “saç” temelli yaşadığı sorunları ve çözümlerini not alan Amato, bu kitap ile hem akademik hem de günlük hayatta birebir sorun yaşayanlara doğrudan seslenmeye çalıştı. Bu anlamda baktığımızda bu kitap yılların birikimiyle oluşmuş, 2014 yılındaki son gelişmeleri de içine alarak çıktı.

200 sayfalık kitap

Destek Yayınları‘ndan çıkan kitabın, 200 sayfası da dolu dolu… Editörlüğünü yaptığım bu kitapta özellikle teknik terimler konusunda yabancı kaynaklara sıkça başvurdum. ABD menşeli gelişmeler İngilizce kavramların da dilimize girmesine neden oluyor. Türkçe tabir bulmak kimi zaman zor kimi zamanda yanlış anlamlara sebep olması nedeniyle orijinalini yazmak zorunda kaldığımız çok oldu. Sonuçta okuyucunun aklından geçenleri cevapladığımız konusunda iyimser düşüncelere sahibim.

Dr. Yasemin Amato Türkiye’de güzellik konusunda çalışmalarda bulunan ve tanınan bir kişi. İnce eleyip sık dokuması, hastalarını iyi anlaması ile yıllardır biliniyor. O yüzden “A’dan Z’ye Saç” kitabı bu temel üzerine inşa edildi.

Her satırında kendime “sen ne anlıyorsun?”, “okuyan ne anlayacak?”sorularını sıkça sordum.

Ve sonuçta kitabın arka kapağında da yer alan sonuca ulaştık. Şöyle ki…

Başımıza Gelecek En Güzel Şey: Saçlarımız

Modernleşen insan, yaşadığı şehre fark etmeden hapsolurken, görünen sağlık sorunları kadar görünmeyenlerle de baş etmek zorunda kalıyor. Ruhsal sorunlar, vücudumuzun görünen kısımlarında deformelere neden oluyor.
Saç kayıplarına bakıldığında şehir yaşamı, stres ve genetik faktörlerin başı çeken nedenler olduğunu görüyoruz. Dermatoloji Uzmanı Dr. Yasemin Fatih Amato, pratik yaşamda hastalarından gelen şikâyetleri ve gelişen yenilikleri harmanlayarak başat konusu “saç” olan bu kitabı elinden geldiğince gündelik dilin argümanlarını yansıtarak yazdı. Önemsiz gibi görünen saç sorunlarını öncelikle anlamaya, yaşanabilecek sorunları öngörmeye ve önlemler almaya yönelik çözümler sundu. A’dan Z’ye saçımızın oluşumundan kaybına kadar geçen süreçleri ayrıntılarıyla anlattı. Sadece kadınların değil, erkeklerin de bu kitaptan yararlanmasını istediği için, erkeklere özel konuları kaleme aldı.
Bu kitabı okurken incecik ve küçücük bir saçın ne kadar büyük bir dünyası olduğunu göreceksiniz.

Biz insanların hayatında bazı küçük ve önemsiz anlar hayatımızı kökten değiştirir. Bunu hayat koşuşturması içerisinde pek anlamayız. Ne zaman geriye dönüp bakma ihtiyacı duyduğumuzda gözümüzün önüne birden çıkar…

İşte “saç” konusu da işte böyle bir şey. Özellikle kadınlar bunun yıllardır bilirken erkekler son 10 yıldır daha fazla önem vermeye başladılar. Ve ilginçtir onların bu konuya eğilmesi ile bu alanda olumlu gelişmeler hızlandı. Erkek okuyucular bu anlamda dertlerine kesin çözümleri bu kitapta daha rahat bulacaklar. Sorunlar başlamışken çözümü daha kolay olacaktır.

Kitabın içerisindeki konu başlıkları şunlardan oluşuyor…

Tarih Boyunca Saçı Kurtarma Arayışları

Saç Ekim Yöntemleri

Saç Çeşitleri

Sizin Saç Trendiniz Nedir?

Modanın Vazgeçilmez Unsuru Saçlarımız

Saç Modasında Değişmeyen Kurallar

Saç Yapısı

Saç Dökülmesi

Hormonlar

Kadınlarda Saç Dökülmesi

Erkeklerde Saç Dökülmesi (Androgenik Alopesi)

Saç Dökülmesine Ne Sebep Olur?

Şampuanlar

Temel Şampuan Çeşitleri

Saç Kozmetikleri

Saç Boyama

Evde Saç Boyama İpuçları .

Dip Boya

Röfle

Yanlış Fırçalama ve Yıkama Saçların Kırılmasına

Sebep Oluyor

Sağlıklı Saç Bakımı İçin Neler Yapılmalı?

Saç Taramanın Püf Noktaları

Genç Görünüm İçin Renklendirme İpuçları

Saç Renginizi Koruma

Saç Bakımı İçin Doğal Maskeler Yapalım

Saç Ve Güneş İlişkisi

Diyetin Saçlarımıza

Nasıl Bir Etkisi Oluyor?

Saçın Stres ile İmtihanı

Saçın Uzamasını Sağlayan

Doğal Kürler

Saçta Alternatif Tedaviler

Saç Ekimi

Saç Dökülmesine Karşı Ev Reçetesi

Sakal Bakımı

En Sık Sorulan 50 Soru

Benim en çok sevdiğim ve dikkatimi çeken kısım “En Sık Sorulan 50 Soru” oldu. Aslında saç konusunda hastaların sorduğu 50 soruydu bu başlıklar. Ve soruların bir de kısa cevapları mevcut. Beni bu cevaplar tatmin etmez diyenleri kitabın içerisindeki ayrıntılı konuların işlediği bölümler karşılayacak.

Sonuçta “saçının” dünyasını merak edenlerin yanı başında olmasını isteyecekleri bir kitap oldu. Temin etmek isteyenleri google havuzu bekliyor. Yayınevinin sayfasına bu linktten ulaşabilirsiniz…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com