Sosyal Medya

14th Şubat, 2015 | by Ozan İlginoğlu

1

Markalarımızın güncel “sosyal medya” karneleri neden zayıf?

ozgecan-aslan-sosyal-medya (2)Bu yazıyı belki acelece yazmış olabilirim çünkü daha 14 Şubat Sevgiler Günü sona ermedi. Ve 24.00’a kadar yazıda yazdıklarımı yapmayanlar bu eleştiriden muaftırlardır. Ama maalesef ki çoğunluğu bu sınavı yine geçemeyecek. Peki neden?

Yazdıklarımı büyük markaların iletişimini yöneten kişi ve kurumları iyi okusun…

Bugün Türkiye “Sevgililer Günü”ne değil, 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesine uyandı. Ve insanların çoğu internet üzerinden lanetler yağdırırken, sokaklarda protestolar yapılırken sevgili sosyal medyada markalar tabir yerinde olacaksa “döküldüler” sınıfta kaldılar. Çünkü bu hani kocaman markalar var ya “Sevgililer Günü” kampanyalarını 1 hafta öncesinden planladılar, krize hazır değillerdi ondan! Bir de hafta sonu olunca o koca koca müdürler bilgisayar başında değildi! Hal böyle olunca, “kız arkadaşınla seviştiğin fotoyu gönder kendini etiketle seni Hawaii’ye gönderelim” içerikli twitlerin altına lanetler okunan fotolar ve mesajlar eklendi. Ama yetki verilmemiş sosyal medya ajansın çalışanı bu mesajları silmeden ve kampanyayı durdurmadan para vererek imaj kaybetmeye devam etti.

Sevgili uzmanlar, sevgili Romalılar! internet ve sosyal medya klasik mecralara benzemez! Haftalık planlar olmaz, olmamalı yoksa gündeme turist kalır paranızla rezil olursunuz. Hem de benim gibi sizin gözünüzde niteliksiz insanlar tarafından aşağılanırsınız!

ozgecan-aslan-sosyal-medya (1)Yapmayın, etmeyin… Ya kampanya yapmayın sessiz kalın, ya da sosyal medya hesaplarını yöneten insanlara yetki verin. Sıcak olaylarda kendi yetkisini kullanıp kampanyayı durdursun yaratıcı bir çalışma yapsın yayınlasın vb. Ya da bu hesapları siz değerli! kurumsal iletişim müdürleri yönetsin!

Ülke yıkılırken, insanların vicdanları kanarken “Bu havada sıcacık kahven ile sevgilin ile gece ne yapmayı düşünüyorsun”  mesajları yayınlama. Sus!

İnan bazen susmak, konuşmaktan daha iyidir. Kocaman bir mesajdır anlayana…

Tamam anlıyorum alışmamış kıçta don durmaz. Bu sosyal medya mevzusu bize ithal geldi alışmaya çalışıyorsunuz. Kaç yıl oldu, çözün alışın artık yahu…

Elin gevuru, deprem oluyor öyle bir mesaj yayınlıyor internette “0” harcama ile her yerde konuşuluyor. Sen gündeme turist kalıyor, üzerine para veriyor ve bir çok insanın küfrünü yemeye devam ederek sözde kampanya yapıyorsun.

Siz bundan vazgeçene, bu mecraları doğru kullanana kadar yazmaya devam edeceğim, bıkmadan, sizden gelen küfürlü yazı ve yorumları görmeden!

 

Yeni yazıları ilk sen okumak istersen aşağıya e-posta adresini yazman yeterli.

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , , ,


Yazar Hakkında



One Response to Markalarımızın güncel “sosyal medya” karneleri neden zayıf?

  1. Pingback: Yıktın perdeyi eyledin viran... | Ozan İLGİNOĞLU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com