Serbest

17th Şubat, 2015 | by Ozan İlginoğlu

0

O kadar herkese laf et sonra sitende reklam et!

aynebilim-kambocya (1)Başlığın sahibi kişi bu yazıyı yazanın ta kendisidir. Daha kimse bu cümleye benzer bir içerikte bana laf etmedi ama ileriyi görerek kendi kendime (reklam) ediyorum. Sebep ve sonucu da söylemek istiyorum. Yıllardır bir çok platformda gerek kendi ismim gerekse nickname ile yazılar yazdım. Yaklaşık 5 ay önce bu siteyi açmaya karar verdiğimde muhalif kişiliğimin yansıması olacağını biliyordum. Doğruya doğru, eğriye eğri… Hayat felsefem çok karışık hiç olmadı.

Evrensel doğrular!

Muhalif olmak her şeye itiraz etmek değildir onu da belirtmek gerek. Bunla ilgili yine bu sitede şöyle bir yazı yazmıştım. Evrensel doğruların yanında olmak gerekiyor. Tabii birilerinden para almadığın içinde özgürsün… Herkes hayat şartları nedeniyle aynı özgürlüğe sahip olmayabilir. Ama ben o hayat şartlarında hep olmamaya çalıştım o da ayrı bir konu…

Siteye “Google banner”ları koymayı tercih etmedim çünkü SEO sisteminde X markasını eleştirdiğim sayfanın yanında “şu soslu tavuk parçasını bu kadara ye” diye çıkacaktı. O kadar markaya, insana laf et sonra gel bir sayfanı idare etme! İlk bunu engellemek için koymadım.

İkincisi ben uzun yıllardır banner reklamlarına inanan biri değilim. O sistemin tutarlılığı hakkında şüphelerim var vb. O yüzden “bumerang network” sistemine dahil oldum. İçerik bugün de kral yarın da kral olacak.

Arada internet sitemde “tanıtım (reklam)” adı altında bu içerikleri yayınlıyorum. Ama içeriğine bakarak, markaları bilerek aklıma yatmayan olmazsa yine yayınlamıyorum. Peki senin bu içerikleri yayınlamaya ihtiyacın mı var?

aynebilim-kambocya (3)Aslında kısa cevap olarak yok.

Uzun cevap olarak var… Burada yayınlanacak bu tanıtım yazılarında toplanacak paraları bireysel olarak yardım etmemin dışında site olarakta neler yaptığımı görmek istiyorum. Yani bireysel olarak elimden geldiğince x kurumlarına yardım ediyorum. Ama bir de bir amaç için açtığım bu sitenin o amaca kendisinin de katkı yapmasını istiyorum. İşte o yüzden sevgili “Aynebilim” in Kamboçya’da açtığı “Aynebilim Aşevi” ne ne kadar topluyorsam aktaracağım. Yani siz her bu sayfaları okuduğunuzda tanımadığınız bir ülkede aç bir insanın karnı doyacak… Bağış linki bu bende bunu kullanıyorum… (Bu da kim oluyor, Kamboçya’da ne yapıyor diyorsan bunu okuyabilirsin)

Hala kafanıza yatmayan bir şey varsa “iletişim” sayfasından ağzınıza geleni söylemekte serbestsiniz. Ya da bizi yerden yere vurmandan bıktık bari azcık sana değil ama birilerine fayda olsun diye “x” firmasıysan, bağışı yap, dekontu gözüme sok… Seni burada karallar gibi ağırlayayım 🙂 🙂

Biz de seçenek çok, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin de dediği gibi:Gel gel ne olursan ol yine gel…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com