Reklam/Pazarlama

19th Mart, 2016 | by Ozan İlginoğlu

0

Dijital Dönüşüm Zirvesi 2016’da neler yaşandı

Gündemi hızlı değişen bir ülkede yaşamak ve onun vatandaşı olmak çok zor. Bir şeye adapte olurken yenilerine bir şekilde göğüs germek zorundasınız! Hal böyle olunca yazacaklarının gündemi de bir anda eskiyebiliyor.

Bu sene Vodafone tarafından ikincisi düzenlenen ”Dijital Dönüşüm Zirvesi” 15 Mart günü Lütfi Kırdar Konferans Salonu’nda gerçekleşti. İzmir’den sırf bu organizasyon için yola çıkan bendeniz hava şartlarının yağmurlu olması nedeniyle İstanbul trafiğine takılıp açılışa yetişemedi ama tüm gün diğer organizasyonları izleme fırsatı buldum.

Aklımda kalanlara geçmeden önce organizasyon boyunca paylaştığım Twitleri yazıya eklemek istiyorum. İşte o twitler…

Dünyaca ünlü 16 konuşmacının katıldığı zirveyi 4000’in üzerinde kişi yerinde, 30 bin kişi de online mecralardan takip etti. Zirve hakkında ayrıntılı bilgi ve konuşmacılar ile ilgili kısa röportajlar bu linktte (http://www.vodafone.com.tr/Is-Ortagim/DijitalDonusumZirvesi.php) mevcut.

Bilişim firmalarının daha çok katılım gösterdiği organizasyonda temel ortak nokta bence ”yarına yatırım”dı. Bunun içerisinde Vodafone’un akıllı tarım sistemi, Beşiktaş stadyumu teknolojisi, sürücüsüz otomobil teknolojisi gibi hizmet odaklı önerileri stantlarda yoğun ilgi gördü.

 

Organizasyonun ikinci yarısında izleyicilerin sayısı giderek arttı.

 

Akılı telefonlar ile hayatımıza giren aplikasyonların yakın bir gelecekte sağlık alanında nasıl kullanılacağını örnekler üzerinden anlattı. Ayrıca küçük aksesuarlar ile tansiyonumuzu, şekerimizi evimizden sağlık kuruluşuna gitmeden online doktorumuza bildirerek nasıl ölçeceğimize değindi.

50 dakikalık futbol oyununuda bir oyuncunun topla en fazla 1 buçuk dakika oynadığını söyledi. Ayrıca İngilizce ”ayak topu” anlamına gelen bir sporda kısa süreler nedeniyle ne ayak ne top olabileceğini ekledi!

Mercan Dede, kapanış gösterisinde müziği sadece duymadığımızı istersek görebileceğimizden de bahsetti. Ve seslerin nasıl görülebilir hale geldiğini, tuz, su ve özel bir solüsyon eşliğinde gösterdi. Bu gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com