Serbest

14th Nisan, 2016 | by Ozan İlginoğlu

0

”Restoran Haftası”nda ”Sokak Lezzetleri”ni tattık

restoran haftası izmir1Toplu fotoğraf, Müberra BAĞCI’ya aittir. www.egedentarifler.com

11 Nisan Pazartesi saat 18.00’de Alsancak Midpoint’te ”Bumerang” ekibi ve davetli bloggerler ile bu sene yedincisi gerçekleştirilen ”Restoran Haftası” kapsamında ”Sokak Lezzetleri”ni tatmak amacıyla biraraya geldik.

Dude Table‘ın organize ettiği restoran haftasına bu yıl  7 şehirden (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep) pek çok restoran katıldı. 1 – 30 Nisan tarihleri arasında yapılan etkinliğe yüzlerce kişi destek verdi.

+ Restoran Haftası nedir?

Şehrin gelenekselleşen ve merakla beklenen, öncü lezzet buluşmasıdır. Etkinlik süresince katılımcı restoranlar; kendi konseptlerine uygun olarak hazırladıkları özel lezzetleri şarap eşleşmeli menüler şeklinde uygun fiyat politikasıyla sunarken; gastronomiyi sanat ve müzik etkinlikleriyle zenginleştiren unutulmaz deneyimler sunar.

Peki bu etkinlikte neler yapıldı?

Etkinlikte İzmir ve çevre illerden katılanlar da dahil 20 kişilik bir grup hazır bulundu. Bölgesinin önemli blogerları gecenin başlangıcında kendilerini ve bloglarını anlattıktan sonra tadımlara geçildi.

Gece boyunca yemeklerimize 3 çeşit şarap eşlik etti. Bunlar Allure Beyaz Kalecik Karası, Terra Kalecik Karası ve Terra Kalecik Karası Roze’du.

  • Peynir tabağı
  • Stromboli
  • Etli Kumpir
  • Morocco Şiş Köfte
  • Humuslu Tavuk Pita
  • Opera

Her yemek sonrası olmazsa olmazlardan ”Türk kahvesi” ile yemeğimizi noktaladık. Özellikle herkesin gözdesi gece de ”Opera” tatlısı oldu. Midponit‘in bu özel tatlısı, mevsimine göre meyveler ile yapılıyor. İçerisinde; sütlü tatlı, frambuaz sosla lezzetlendirilen armut ve üzerinde mandalina dondurması vardı.

Gecede güzel fikir alışverişleri olurken, özellikle gençlere ve internete önem veren ”Hürriyet gazetesi Ege Bölge temsilcisi Deniz Sipahi’‘ nin kısa konuşması geceyi özetledi. Gazetecilik ve gelecekteki medya üzerine tasviri masadaki blogerlardan büyük takdir aldı.

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com