Sosyal Medya

13th Temmuz, 2016 | by Ozan İlginoğlu

0

”Sosyal medya” meydanında köyün delisi olmak!

sosyal medya köyün delisiUzun zaman sonra böyle bir başlık ile yazı yazmak pek yakışmamış olabilir ama insan aklına takılanları yazmayınca da bir anlamı olmuyor. Malum artık sosyal medya hesaplarımızla günlerimizi geçiriyoruz. ”Beni Face’den takip et” değince o ne demek diyen kimse kalmadı! Bu süreçleri hızlı hızlı koşarak geçtik.

Durum böyle olunca bu hesaplarımızın ortak alanları da bir nevi köyümüzün meydanı haline geldi. Ortak alan ile kastettiğim şey, sosyal medya hesaplarımızın duvar denilen bölümleri. Takip ettiğimiz tüm insanların anlık olarak paylaştıkları bu duvarlarda hızlı hızlı aşağıya doğru akıyor.

Buraya kadar yazdığım bir durum saptaması aslında. İşin enterasan kısmı buradan sonra başlıyor. Siz de farketmişsiniz bazı takipçileriniz bu akan ortak duvardaki her şeye yetişmeye çalışıyorlar, nasıl mı!

Örnek

”Aranızda iyi bir avukat tanıyan var mı?”

Cevaplardan bazıları…

  • Avukat dediğin nedir yahu git dışarı bulursun, he he he (Bu kişinin mesleği, ”Kendi işinin patronu”!)
  • Bugün işim yok avukatın olurum 🙂 (Meslek çiftçi!)
  • Ben seninle here yere gelirim (İşsiz, güçsüz) vb.

Bu cevapların yoğunluğu arkadaş çevrenize göre artar da artar!

Peki gerçek hayatta mesleği ”serbest meslek!” olan bu arkadaşların sanal dünyada her şeye cevap yetiştirmeye çalışması kadar abes ne olabilir ki!

Gerçekten bu dijital medya ekosistemi yerinde kullanıldığında, kimi zaman bir tanıdığınıza kan oluyor kimi zaman iş. Peki bu araya giren gürültücüleri ne yapmalı?

Aslında bunun cevabı o hesabı açan kişiyle ilgili doğru orantılı. Eğer eğlence ve gırgır benim yaşam felsefem diyorsan bu köyün delisi pozisyonunda gezen bu arkadaşlara gülersin geçersin.

York beni amacım başka diyenlerdensen yapacağın basit. Arkadaşlıktan çıkarmak, engellemek ya da paylaşımlarını görmeni engellemek. İşte bu kadar da sosyal medya hesapları basit çözümler sunuyor!

Had size şimdiden kolay gelsin…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com