Serbest

24th Kasım, 2014 | by Ozan İlginoğlu

0

Turkcell “Teknoloji Zirvesi” nde değinilmemiş konular

PartnersDay00017Büyük firmaların önayak olmasıyla birlikte son yıllarda muhteşem konferanslar düzenleniyor. Bu konferanslardan biri de geçtiğimiz günlerde Turkcell ”Teknoloji Zirvesi”olarak gerçekleştirildi. Davetli olmama rağmen, takvimime uymadığı için gidemedim. Ama teknolojinin konuşulduğu zirvede teknoloji imkanları sonuna kadar kullanılarak, online yayınlar yapıldı. Bu sayede gitmeden ofisimizde, evimizde Twitter sayesinde konuşmalar ve tartışmalara dahil olduk.

12–13 Kasım 2014, Haliç Kongre Merkezi

Yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman konuşmacılar, özel sektör ve kamu yöneticileri, sanayici ve işadamları, iş dünyasının liderleri ve kendi işinin patronları, akademisyenler, girişimciler, bilgi teknolojileri dünyasında çalışan profesyoneller 12–13 Kasım 2014’te Haliç Kongre Merkezi’nde buluştu.

İlk gün Samsung’un dahil olduğu bir oturumu izledim, izlerken de kafamda bazı sorular belirdi! Örneğin Samsung yeni modelini, gelecek teknolojisini anlatırken hiç satışa sunduğu araçların şarj sorununa değinmedi. DHL ile yaptıkları ortaklık sonucunda tabletlerin nasıl iş yükünü hafiflettiğini, kağıt ve ofis giderlerini düşürdüğünü söylerken, bu araçları kullanan personelin nasıl şarja bağımlı bir hayatı olduğuna değinmedi.

Gelecek

Gelecek teknolojik gelişmeler içerisinde Samsung’un şarj devrimi yapmak gibi bir amacı yok anlaşılan! Yine geleceğin otomobillerine sunacakları hizmetleri anlatırken, yolların akıllı teknoloji ile belirlenmesi dahil bir çok araçsal devrimler anlatılırken, Mercedes ve Google gibi firmaların şoförsüz araç teknolojilerini ürettiği bir dönemde şoföre bağlı bir yenilik sunması ilginç geldi!

wpid-20141112_103530_hdrSamsung’un önerdiği yenilik ile biz tablet ekranlarında trafikten kaçarken, gideceğimiz yeri önceden belirlerken araçların şoföre bağımlı olması kadar saçma bir şey var mı bilmiyorum! Malum yukarıda da bahsettiğim gibi bir çok firma kendi kendini idare eden araçlar üretmeye başlamışken bu vizyon biraz geride kalmıyor mu?

Şimdi firmanın işi bu değil diyebilirsiniz! Tamam derim bu durumda bende yine yazının başına dönüp şarj sorunu konusunda peki var mı bir gelişme! Bu konuda doğrudan firmayı ilgilendirmiyorsa artık daha ne olsun! Yine bir başka markanın şarj sorununa çare bulması ve Samsung’un bu teknolojiyi taklit etmesi mi bekleniyor acaba!

Bunların cevabını bu zirvede bulamadığım için şimdi soruyorum. Bu konuda eksik bilgilere sahipsin diyorsanız lütfen beni bilgilendirin…
Son 6 ay da firmanın zarar açıklaması o yüzden bana sürpriz gelmedi açıkçası. Bir de bu açıdan olaya bakın derim ben!

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com