Sosyal Medya

7th Nisan, 2015 | by Ozan İlginoğlu

2

“Yeni Türkiye’de” internet girişimcisi olsan kaç gün yaşarsın?

girisimci ozan ilginoglu (2)Atalarımız nerede hareket orada bereket demişler doğrudur. Ama bu kadar harekette kuşkusuz ölüm getirir. Malum “acele giden ecele gider”… Gündeme bir takometre taksak ülke bedelini ödeyemeden batar. Dün internet dünyası için yine kara bir gündü. 21 yy. “Yeni Türkiye” sinde en çok kullanılan sosyal medya hesapları kapatıldı. Facebook, Twitter, Youtube ve Google ihtar…

İşin ilginci bu hesaplar resmi olarak kapalıyken Twitter’da TT listesine giren Türk kullanıcıları ve yine kapalı Twitter üzerinden açıklama yapan bir Yargıtay vardı. Anlayacağınız dostlar bizi alışverişte görsün durumu yaşandı. Bu yazıyı yazdığım sırada tüm sosyal medya siteleri açıktı. Yayınlanana kadar değişir mi bilmiyorum. Malum ülkemiz 24 saat hareketi seviyor!

Bu ülkede hayal kurmak…

Bu ülkede hayal kurmak imkansızken, küçük bir hayal kuralım istedim. Kendinizi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in yerine koyun, şimdi o olun. Uyuz olmuşsunuz bir kız arkadaşınıza “Facebook” u gece kodlamışsınız ve yayına alacaksınız. O da ne, Fuat Avni’nin mesajları nedeniyle tüm sosyal medya siteleri kapatılmış. Gün lehinize çünkü siz bu siteyi yeni kurmuşsunuz. Bir anda olumsuz durum lehinize, VPN ile giren kullanıcılar Twitter’da kulaktan kulağa sizin sitenizi anlatıyor. Her 5 saniyede biri sisteme kayıt oluyor…

Tam bu sırada TBMM bahçesinde bir bomba patlıyor, bir kullanıcı siteniz üzerinden yayınlıyor. Size de şimşek hızında kapama kararı geliyor. Ve o 5 saniyede 1 kullanıcının kayıt olduğu sisteminiz önce dakika sonra saatlerde kullanıcı kaybetmeye başlıyor. Ama insanlar VPN ayarları ile girmeye devam ediyor. Ve Türkiye’de kurulu bir girişim olduğunuz için polisler şirketinize baskın yapıyor. Serverlara el koyuyor, çalışanlar gözaltına alınıyor. Seni kelepçeli götürürken “yandaş” kanallar paralel yapının sosyal medya sitesi diye haber verirken, sehven bilgisayarlarına yurt dışından CIA ile işbirliği halinde olduğunuzu içeren mailler konuluyor ama sehven!

Sosyal medya girişimi

Sen polis merkezindeyken, polis merkezinin bahçesinden çok nesnel gazeteciler, adına oluşturulmuş sahte belgeleri paylaşıp, haber kanallarında açık oturumlarda senin nasıl işbirliği yaptığını, ülkeyi içeriden nasıl yıkmaya çalıştığını anlatıyorlar. Sen çok zekisin, harika bir girişimcisin ve “Facebook” gibi sosyal medya girişimine sahipsin ama Türkiye’desin!

2-3 günlük yoğun mesai sonrası suçsuz olduğun anlaşılıp serbest bırakılıyorsun. Ne siten kalmış, ne şirketin ne de harika algın. Artık paralelcisin, bölücüsün, dış mihrakların adamısın! Eeee ne oldu girişimci arkadaşım!

Koca koca adamların bir konferans salonu genç arkadaşları doldurup anlattıkları pembe girişim hayallerinde kaçı bu şekilde anlatılıyor. Los Angeles’da şirket kurarak, arada İstanbul’a konferansa gelerek girişimci olunmuyor. Daha doğrusu olunuyor da ülkemizde olunmuyor. Sevgili genç arkadaşlarım bu ülkede yaşamak zor, hele yeni bir şeyler yapmak daha da zoru…

Başarıya ulaşmak Mark Zuckerberg için “X” ise senin için “5X”… Pahalı takım kıyafetler ile tatile İstanbul’a gelmişken arada Türk gençlere girişimcilik eğitimi verenlere duyurulur. Davulun sesi uzaktan sana çok hoş gelir, liberal söylemler arkasına saklanılarak!

 

Yeni yazıları ilk sen okumak istersen aşağıya e-posta adresini yazman yeterli.

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , ,


Yazar Hakkında



2 Yorum “Yeni Türkiye’de” internet girişimcisi olsan kaç gün yaşarsın?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    Back to Top ↑

    WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com