Medya

27th Şubat, 2016 | by Ozan İlginoğlu

0

radikal.com.tr’nin geleceği blogcularında saklı

radikal-com-trUzun zamandır blog.radikal.com.tr üzerinde yazılar yazıyorum. Ve 127000 civarında okuyucu yazdıklarımı merak edip en azından bir göz atmış… Ama aynı zamanda 1 milyonun üzerinde okunmaya sahip blog yazarları mevcut. Özellikle günde 1000 civarında baskı sayısı olan gazetelerin olduğu ülkemizde bu insanlar büyük bir başarı sergiliyorlar. Hem de beş kuruş almadan!

Bu yazıyı uzun yıllardır Radikal gazetesinin bir okuyucusu olarak yazıyorum. Bir gazetenin önce nasıl direndiğini sonra nasıl değiştiğini an ve an yaşadım. Hatta şu an internet sitesinde yazı yazan yazarların bir çoğundan daha eskiyim. Hal böyle olunca kendime laf söyleme hakkını veriyorum. Ve online dünyada son sürat devam eden bu markanın blogcularına daha fazla yönelmesi gerektiğine inanıyorum. Hatta bu trenin vagonuna binmeyerek her geçen gün geride kaldığını düşünüyorum.

Klasik gazete mantığını bir kenara bırakıp blogcularına sayfalarını daha fazla açması gerekiyor. Çünkü her alanda yazı yazabilecek blogculara sahip. Ve internet sitesi biliyor ki bu blogcuların yazdıkları bir çok yazarından daha fazla okunuyor!

Vatandaş gazeteciliği kavramı ile bir çok dünya çapında medya okuyucularını, izleyicilerini sisteme dahil etme yarışı içindeyken. Elinde böyle büyük bir güce sahip Radikal’in daha pasif bir uygulama içerisinde olması beni üzüyor! Her sene en fazla yazan ve okunan blogcularını toplayıp, biraraya getirebileceği bir organizasyon düzenleyebilir. Ve en fazla 2 günlük organizasyonu internet üzerinden canlı yayınlayarak tüm blogcularını bu sisteme dahil edebilir. Oradan çıkan sonuçlar ile bir dahaki senenin yayın politikası belirlenebilir. Hatta yine çok okunan blogcularını bir havuz içinde toplayıp onlara sembolikte olsa bir bütçeleme yapabilir.

İçerik olmadan hiç bir yayın kuruluşu uzun süre yaşayamaz. İçerik yaratanları daha kreatif içerik yaratmaya yönlendirmek Radikal’in elinde… Güzel projeler ile bu güç artırılabilir.

Radikalist tarzı içeriklerin çok okunduğu herkes biliyor. Bu kadar yazar daha kaliteli ve gerçek yeni listeler oluşturabilir. İnsanın önündeki en büyük engel yine kendisi ve zihnidir…

Pasif blogculuktan aktif blogculuğa geçebilecek yeni projeleri bu insanlar istiyor. En çok okunan blogcuların yazılarından en az bir tanesi benim yazdığıma yakın şeyler isteyenlerle dolu… Onların sesine kulak vermek gerekiyor…

radikal.com.tr‘nin bu vizyona ve yaratıcılığa açık olduğunu düşünüyorum. Sadece harekete geçmek gerekiyor!

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com