Reklam/Pazarlama

21st Mart, 2016 | by Ozan İlginoğlu

0

Türkiye İnovasyon Haftası 2016 – İzmir

İzmir için hayalim Türkiye’nin sloganı haline gelen ”potansiyelini keşfet”tir. Bunu yıllardır bilişim alanında karşılaştığım herkes ile paylaşıyorum. Muazzam bir insan gücü ve aynı şekilde alt yapı var. Ama Mahmut Tuncer’in yıllar önce seslendirdiği ”Bakkal Amca” şarkısında olduğu gibi malzemeleri biraraya getirip, helva yapamıyoruz. Hal böyle olunca eldeki ”un, su ve şeker” pek bir işe yaramıyor.

İzmir’de 17 – 18 Mart tarihlerinde gerçekleşen ”Türkiye İnovasyon Haftası 2016” o yüzden benim için önemli bir organizasyondu. Ve ilk günkü organizasyona katılamamakla birlikte son günkü organizasyonu baştan sona takip etme fırsatım oldu. Swissôtel Grand Efes’te gerçekleşen organizasyon Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin emekleriyle profesyonel şekilde tamamlandı. Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte otelin üçüncü ve dördüncü katlarında stantlarda inovasyon ürünlerini sergileyen gençler bu ülkeye beslediğimiz ümit için gerçekten çok önemliydi.

Hızlıca bu bahsettiğim katlardaki inovasyon ürünlere değinmem gerekirse:

İnovatim & Maker Hareketi – Ağ Haritalama ve Analizi Atölyesi

İnovatim & Maker Hareketi – Drone Workshop

İnovatim – B2Student

Maker Hareketi – Google CardBoard Yapımı

Maker Hareketi – 3D Scan – Print Temel Anlatım – Deneme Gösterimi

Maker Hareketi – DIY Hologram

Maker Hareketi – Çocuklar için Temel Elektronik Öğrenim Tekniklerini sayabilirim.

Serdar Kuzuloğlu’nun sunumuyla organizasyon gerçekleşti…

 

alibaba.com eski başkan yardımcısı Porter Erisman: Evrensel dili olan bir marka yaratmak söyleşisinde, bir e ticaret sitesinin Çin’den nasıl dünyaya yayıldığını anlatırken, hep söylediğim ”hiçbir şey tesadüf değildir” sözünü ispatlar bir sunum gerçekleştirdi. Ve ilk kurulduğu gün alınan kararların geleceği nasıl şekillendirdiğini alibaba.com’un 40 maddelik felsefesini anlattı.

Tasarımı markalaştıranlar panelinde; Sertaç Ersayın moderatörlüğünde, Adnan Serbest, Murat Armağan tasarım sürecini anlattılar. Özellikle aykırı duruşu ve daha gerçekçi yorumlarıyla Adnan Serbest, öğrencilerin yoğun olduğu katılımcılardan alkış aldı.

Suça Karşı Tasarım Workshopunun sonuçları, 6 öğrenci gurubunun sunumuyla değerlendirmeye açıldı. Vandalizm temalı şehir tasarımları ve ilginç öneriler izleyiciler tarafından beğenildi. Özellikle çöp kova tasarımları uygulanabilirlik açısından ilgi çekiciydi.

Son panel, Globalleşen Türk Mutfağıydı.
Cemre Narin’in moderatörlüğünde, Mehmet Gürs, Wilco Van Harpen, Refika Birgül ve Maksut Aşkar Türk mutfağı olarak çıkılan yolda ”Anadolu” mutfağına nasıl varıldığını anlattılar. Özellikle de son yıllarda ortaya çıkan ”Yeni Anadolu” mutfağı yaklaşımının içerisinde neler yer aldığına değindiler. Gastronominin bir çok ülkenin yeni turizm kaynağı olma yolunda ilerlediğini ülke olarak bu kervana katılmak gerektiğini eklediler.

Gün boyunca her zaman olduğu gibi Twitter üzerinden etkili paylaşımlarda bulundum. İşte o paylaşımlar…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com