Reklam/Pazarlama

28th Kasım, 2017 | by Ozan İlginoğlu

0

Dijital pazarlama nedir?

Dijital pazarlama, tüm çevrimiçi pazarlama unsurlarının toplamına verilen terimdir. Kişi ve kurumlar, mevcut ya da potansiyel müşterileriyle bağlantı kurmak için Google arama, sosyal medya, e-posta ve web siteleri gibi dijital kanallardan sıkça yararlanırlar. Bilinmelidir ki, insanlar her geçen yıl çevrimiçi dünyaya daha fazla zaman harcıyorlar. Pazarlamanın mantığı, hedefle doğru yerde ve doğru zamanda bağlantı kurmaktır. Bu durumda en çok zaman geçirilen yere baktığımızda ”internet”in kendisini görüyoruz.

Dijital pazarlamada neler kullanılır?

  • İnternet siteleri,
  • Bloglar,
  • E-kitaplar,
  • İnfografikler,
  • Sosyal medya kanalları (Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram vb.)
  • PR, sosyal medya ve özel incelemeler,
  • Çevrimiçi broşürler,
  • Markaya ilişkin her şey (logolar, fontlar, vb.)

Dijital pazarlama taktikleri

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
Web sitenizi, arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda göstermek için optimize etme işlemi önemlidir. Özellikle sitenizin aldığı organik (ücretsiz) trafik miktarını artırır.

Bilinirlik artırma
Marka bilinci oluşturma, ziyaretçi artışı, potansiyel müşteriye ulaşmak amacıyla içerik üretmek ve sonrasında tanıtımlarını yapmak önemlidir.

Sosyal medya pazarlaması
Marka bilincini artırmak, siteye trafik çekmek, işiniz için potansiyel müşteriler yaratmak, markanızı ve içeriğinizi sosyal medya kanallarında yaymak diğer bir taktiktir.

Tıklama başı maliyet (PPC)
Reklamınız ziyaretçiler tarafından her tıklandığında yayıncıya ödediğiniz ücrettir. En yaygın PPC türlerinden biri Google AdWords’dür.

İçerik pazarlaması
Bilgi verici, doğal görünümlü, içerik yönlendirmeli reklamları ifade eder. BuzzFeed sponsorluğundaki yayınlar iyi bir örnektir.

E-posta pazarlama
Markalar, e-posta pazarlamasını ziyaretçileriyle iletişim kurmanın bir yolu olarak kullanırlar. Sıklıkla da içerik indirimleri ve etkinlikleri tanıtmak ayrıca kişileri iş web sitesine yönlendirmek için kullanılır.

Online PR
Online PR; dijital yayınlar, bloglar ve diğer web siteleri ile kazanılan, çevrimiçi kapsamı korumaya yönelik yapılan etkinliktir. Geleneksel PR’ye çok benzer, ancak çevrimiçi alanda olanıdır.

Birçok çevrimdışı pazarlama yönteminin aksine dijital pazarlama, doğru sonuçları gerçek zamanlı olarak görmemizi sağlar. Bugüne kadar eğer bir gazeteye reklam verdiyseniz, o sayfaya kaç kişinin gerçekten baktığını tahmin etmenin ve reklamınız hakkında neler düşündüklerini bilmenin zorluğunu çok iyi bilirsiniz. Öte yandan, dijital pazarlama ile pazarlama çalışmalarımızın neredeyse her yönünü rahatlıkla ölçebilirsiniz.

Dijital pazarlamada mobilin yeri nedir?

Dijital pazarlamanın bir diğer önemli bileşeni mobil pazarlamadır. Aslında bir bütün olarak mobil kullanım, dijital medyada harcanan zamanın% 60’ını oluştururken, masaüstü tabanlı dijital medya tüketimi kalan% 40’ı kapsar. Bu, mobil cihazlar için reklamlarımızı, web sayfalarımızı, sosyal medya görüntülerimizi ve diğer dijital varlıklarımızı optimize etmek için zorunlu olduğu anlamına gelir. Şirketinizde kullanıcıların markanızla etkileşime girmesine veya ürünlerinizle alışveriş yapmasına olanak sağlayan bir mobil uygulama varsa, uygulamanız da dijital pazarlama şemsiyesi altına girer.

Kullanıcılar, çevrimiçi olarak mobil cihazlar aracılığıyla ilgi duyuyorlarsa, masaüstündeki gibi olumlu bir deneyim yaşamak zorundadırlar. Bu, mobil cihazlarda gezinmeyi kullanıcı dostu yapmak için uyumlu veya duyarlı bir web sitesi tasarımının uygulanması anlamına gelir.

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com