Sosyal Medya

13th Şubat, 2020 | by Ozan İlginoğlu

0

Instagram hesabınız hacklenirse nasıl geri alamazsınız!

Instagram hesabınız hacklenirse nasıl geri alamazsınız! Evet başlığı yanlış okumadınız. Hesabınız hacklendi ve Facebook ile iletişime geçtiniz. Onlar sizden onlarca şey yapmanızı istedi buna noter onayıda dahil. Ama sonunda size üzülerek yardımcı olamıyoruz hesabınıza bir şey yapamıyoruz derlerse ne yapamayacaksınız! Ya da yardımı kimden isteyemeyeceksiniz!

Bu yazının konusu tamamen ”Size ait bir hesabın hacklenmesi sonucunda” hesabınızın sahibini noter ile onaylatmalarına rağmen aciz bir şekilde Facebook yazılım ekibinin hesaba ulaşamaması üzerinedir. Gelelim olaya…

15 günde Instagram, kendi hesabına nasıl ulaşamaz?

15 gün önce danışmanlığı yaptığımız bir firmamızın Instagram hesabına ulaşılamaması üzerine hacklenme girişimine uğradığını tespit ettik. Öyle ki kullanıcı adı (maili) ve şifresi değiştirilmiş bunun üzerine Facebook ile iletişime geçerek durumu anlattık. Doğal olarak bu hesabın bize ait olduğunu ispatlamamız söylendi. Facebook sayfamız ile entegre olduğu daha önce ortak reklam kampanyası düzenlemiş olmamıza rağmen sistemden bu bilgiye ulaşamadılar. Bunun araştırılması vb süreç 3-5 gün sürdü.

Hesabın sahibi sizseniz işletme belgelerini gönderin!

3-5 günlük süreç sonunda işletme belgeleri talep edildi. Vergi levhası, ticaret kaydı vb. Bu belgeleri gönderdik değerlendirmeye alıyoruz dendi. Ve 2-3 gün sonra tekrar dönüldü.

Sahibi sizseniz noterden beyan ve kimlik belgesi istiyoruz?

2-3 günlük geri dönüş sonrası şirket sahiplerinin hesabın onlara ait olduğunu beyan eden bir evrak ve kimliklerin noter onayı talep edildi. İvedi olarak o kadar işin gücün arasında ortaklar bulunuldu ve istenilen belgeler gönderildi.

Kullanıcı adı ve şifre sıfırlama linki gönderildi

Bu sürecin sonunda da şaka gibi bize kullanıcı adı ve şifre sıfırlama gönderildi. Hesaba giriş yaptığımızda onay maili bilin bakalım nereye gidiyor? Hacklenen mail adresine! Bu kısmı geçemediğimiz ve mail adresini değiştiremediğimiz için tekrar yardım istedik. Bu süreci bilmedikleri gibi yardımcı olacağız size döneceğiz dendi.

1 hafta sonra hesabınızı size teslim edemedik üzgünüz!

Bu kadar olayın sonucunda siz hesabınızın size teslim edileceğini zannediyorsunuz değil mi, yanılıyorsunuz!

Gelen mail şöyle

15 gün sonra teknik ekip biz bu işi yapamayacağımızı anladık değip, dalga geçer gibi az sonra aşağıya iliştirdiğim maili gönderiyor

Peki ben cevap vermedim?

Sonuç

Instagram kendi bünyesinde olan bir hesaba ulaşamıyor. Ulaşamadığını biliyor ama sırf başvuru sahibini yıldırmak için bitmek bilmeyen evraklar istiyor. Başvuru sahibi inatçıysa sonunda biz kendi bünyemizde olan bir hesaba erişemiyoruz değip, insanların aklıyla dalga geçen bazı linkler gönderiyor. Bu durumda Instagram hesabınız hacklenirse sizin olsa bile alamıyorsunuz!

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com