Reklam/Pazarlama

12th Kasım, 2014 | by Ozan İlginoğlu

0

Sızdırılan yeni ürün fotosu üzerinden PR yapmak!

consumer-PRHalkla ilişkiler sektöründe çalışmak her geçen gün zorlaşırken, o kurumlarda çalışan meslektaşlarımın işleri gün geçtikçe daha da karmaşıklaşıyor. Bunu iyi biliyorum ve sıkça empati kuruyorum. Sözüm Türkiye’deki PR (Public Relations) çalışanlarına değil, globaldekilere… Ama kızım sen söylüyorum gelinim sen anla durumu da yok değil!

Teknolojik aletlerde neredeyse son 4-5 yıldır bir PR çalışması var, aldı başını gidiyor. Sıkıcı, bayıltan ve bizi bizden alan… Tam bir tespit olmamakla birlikte sanırsam Apple, iPhone ile hayatımıza girdi. Nedir bu peki?

Basına sızan fotoğraflar tabiki de! Uzay üssü üretim merkezleri, binlerce mühendis ama işe yaramaz bir çekimle piyasaya daha çıkmayan telefon nasılsa dışarı sızıyor. Ve işin ilginci sızdıran bulunamıyor? Aynı sızma ne işletim sistemlerinde ne fikir bazında olmuyor. Ne hikmetse üretimi yapılmış, dağıtımı tamamlanmış ve bugün yarın piyasaya sürülecek ürün de oluyor. Bu haberler sonrası işten atılan birini hiç duydunuz mu?

Bırakın bu bayat PR çalışmalarını, reklama ayırdığın bütçeden birazcıkta PR çalışmasına ayırsan hiç fena olmaz! Bedava haber yaptırmak ve internetteki teknoloji bloglarını kullanmak adına yapılan kokmuş bir çalışma… Hatta takipçisi çok teknoloji sitelerine bu anlamda paralar verildiği de söyleniyor! Hani bedava haber yapmak için koşturan bloglara notumdur bu!

Belki 5 yıl önce bu tarz bir devrimdi ve markalar ekmeğini yedi ama artık tutmuyor. Biz tüketiciler çok zor yiyoruz. Bu çalışmayı bulan arkadaşımızı gözlerinden öperim. Ama adamı artık rahat bırakın bir zahmet yeni bir çalışma da siz bulun!

Bunu bulabilmekte ne yazık ki nitelikli kişileri çalıştırmaktan geçiyor. Atalarımız ne demiş “Ne kadar ekmek o kadar köfte”…

 

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com