Medya

13th Kasım, 2014 | by Ozan İlginoğlu

0

Fantezinin dibine vuran RTÜK

26700010Her gün değişik bir konu ile başınızı ağrıtmak istemem ama elimde değil, Türkiye gündemi akıp gidiyor. Üzerinde biz kayıklar Allah ne verdiyse bir o yana bir bu yana savruluyoruz. RTÜK uzmanı, ATV’de yayınlanan “Kara Para Aşk” dizisiyle ile ilgili ilginç bir rapor hazırlamış. Daha doğrusu raporu yayınlayıp yayınlanmamasına ve yaklaşılan bakış açısına RTÜK gibi bir kurum daha karar vermesi gerekiyor. Yazılan cümleleri bırakın düşünce biçimi Türk aile yapısının altına dinamiti koyup kaçıyor!

Düşünün RTÜK raporunu yayınlayacak bir medya kuruluşu yok! Ama RTÜK öpüşldü diye bir kanala ceza veriyor. Bilemiyorum raporu yazan arkadaşa ne yapar. Ayağından ağaca mı asar!

Dizideki öpüşme sahnesini ayrıntılarıyla anlatan uzman, Amerikalı gençler arasında yaygın olan lip-o-suction yöntemiyle öpüşüldüğünü, bunun da edebe aykırı olduğunu söylemiş. Amerikan aile yaşantısını korumak gibi bir hizmeti var mıdır RTÜK’ün bilmiyorum. Malum değişen yasalara yetişilemiyor!

Uzman şöyle devam ediyor! “Bahsettiğimiz şekilde öpüşme sahnesinin uzun uzadıya ve öpüşmeyi aşan niteliklerle ve çekim teknikleriyle ön plana çıkarılarak verilmesinin dizinin akışına ve senaryoya nasıl bir katkı vereceği tartışılmalıdır. Ayrıca gündüz tekrar yayını ile aile bireylerinin çocuklarıyla beraber televizyon karşısında olabilecekleri bir zaman diliminde yayınlanmasının farklı etkileri olabileceğinin yayıncı kuruluş tarafından değerlendirilmesi ve çocuklara zararlı olabilecek içeriğin ayıklanması gereklidir. Yayının ‘çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyeceği saatte yayınlanamaz’ ilkesine aykırı olduğu değerlendirilmektedir.”

Öncelikle şaka değil sonrası benim cümlelerim bu değil. Çünkü itiraf etmeliyim ki benim böyle bir fantezi dünyam yok. Çok sıkıcı bir adamım huyum kurusun!

Koca koca adamlar gelecek hafta bu raporu okuyup, okuyup kanala verilecek cezaya karar verecekler. Bu uzmandaki cevheri fark ettiniz mi? Erotik hikayeler yazabilir, yazdığı yazılar ile binlerce insanın hayallerini süsleyebilir. Bıraksın bu rapor işini filan bence!

Nereye gidiyoruz bilemiyorum ama nereye gidemeyeceğimizi çok iyi biliyorum. Hani kuyruklu yıldız üzerine uydu indiren zihin var ya ona çay içmeye bile gidemeyiz ben diyeyim size!

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com