Sosyal Medya

24th Ekim, 2014 | by Ozan İlginoğlu

0

Sosyal medya da sözde online özde offline olmak!

afp-shutterstock-old-coupleAmcalarımız, teyzelerimiz, dedelerimiz herkes online yaşıyor, ama gerçekten öyle mi? Valla kendi ailemden yola çıkarsak babam hariç biz de herkesin en az Facebook hesabı var. Ailenin en katmerli sosyal medya kullancısı ben oluyorum her yerde varım! Bu konuya internette gezerken rastladığım bir haber sonrası değinmek istedim.

Google, Tüketici Barometresi 2014 raporuna göre sosyal medya kullanımı tüm dünyada yüzde 40’ın üzerinde seyrederken bu alandaki rekor yüzde 92 ile bize aitmiş. Evet, dünün internet kullanıcısı ülkesi toplumsal asosyalliğine her gün yeni şeyler katarken sanal dünyada sosyalleşiyor, rekorlar kırıyormuş!

Rapora göre, Türkiye’deki internet kullanıcılarının büyük çoğunluğu her gün online oluyor, ya da olmaya çalışıyormuş. Her halde toplumsal katliam yapmak isteyen dış mihrakların yapması gereken şey basit, önce elektrik sonra interneti kesmek… Bu durumda biz de topluca el ele tutuşup intihar ederiz! Çünkü iletişmeye sadece internete indirgeyen artık amcalar ve teyzelerimiz var.

Dedikodularını günlerde yapan annelerimizden Facebook messenger üzerinden birbirine laf sokan, Ayşe ve Fatma’yı çekiştiren insanlara evrimleştiler. Sosyal medyayı kullanmaksa sonuna kadar bu unvanı hak ediyorlar. Çünkü rapora göre 55 yaş üstündeki internet kullanıcılarının her gün online olma oranı günden güne artarak yüzde 62’ye ulaşmış.

Türkiye’de 2012’de yüzde 14 olan akıllı telefon kullanımı 2012’den bu yana yaklaşık 3 katına çıkarak yüzde 39’a ulaşmış… Elinden 1 dakika düşmeyen akıllı telefonlar gençlerin değil giderek ceddimizi de bağımlı yapıyor. Bunu ben değil Google söylüyor. Onun yalancısıyım ben…

 

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com