Sosyal Medya

25th Mart, 2018 | by Ozan İlginoğlu

0

Başarılı bir Dijital Medya Danışmanı nasıl olunur?

Dijital medya danışmanı olmak için gerekli özelliklere sahip misiniz?

Miami sahillerinde haftada dört saat çalışmayı ve iki kat para kazanmayı hayal ediyorsanız, gerçeğin çölüne hoşgeldiniz! Dijital medya danışmanı olmak kolay değildir ve sosyal medyada uzmanlaşmak sizi alanınızda üzülerek söylüyorum ki benzersiz kılmaz.

Dijital Medya Danışmanı olmanın faydaları var mıdır?

Serbest meslek sahibi olmanın birçok avantajı vardır. Genel olarak, programınıza, iş yükünüze ve ücretinize siz karar verirsiniz. Aynı zamanda dünyanın her yerinden global olarak iş yapan müşterilerle çalışabilme şansınızda vardır.

Kendi işinize sahip olmanın getirdiği en büyük zorluk, sürekli olarak gelişmeye ve yeni şeyler öğrenmeye açık olmaktır. Bu ilk başta size büyük bir zorluk gibi gelirken, zamanla size en büyük kazanç olacaktır. Çünkü yeni şeyler öğrenmek yolunuzu açacaktır.

Kendi kendine patron olmak nasıl bir duygudur?

Birçok girişimcinin hayalidir. Bütün gün pijama giyip, dünyayı istediği zaman dolaşma fikri. Gerçekte ise paranız olmadığı sürece, bir işletmenin tüm muhasebe, faturalandırma, vergi ödemeleri, pazarlama, satış sahaları, içerik geliştirme ve ağ iletişimini tek başına siz yaparsınız, siz yönlendirirsiniz.

Başarılı bir Dijital Medya Danışmanı olmanın 6 yolu

1- Bol bol araştırma yapın

Yeni bir işin başındaysanız, o işletme ile ilgili araştırma yapmak zorundasınız. Sonrasında; bir iş planı oluşturmak ve beklentilere nasıl cevap vereceğinizi raporlamak size yardımcı olacaktır. Kuru kuruya danışmanlık hizmeti sunacağınızı söylemek yeterli değildir.

Potansiyel rakipleri; LinkedIn gibi sosyal medya ve Google aramaları le araştırıp karşılaştırmak gerekir.

2- Dijital Medya yönetim sistemi kurun

Bilgisayarınızın yanı sıra, düzgün bir işleyiş gerçekleştirmek için bazı iş akışı planlarınızı kurmalısınız. Faturalar, müşteri randevuları ve hatta üç aylık vergi ödemelerinizi gerçekleştirmek için yazılımlar kullanmalısınız.

Yeni müşterileri bulmanın en iyi yolu, kendinizi müşteri olarak resmetmektir. Her adımı tek tek planlayıp, harekete geçmelisiniz.

3- Belirli alanda uzmanlaşmalısınız

Restoranlar, sağlık alanı, e-ticaret siteleri ve daha fazlası. Hangi alan ya da alanlarda daha iyi olduğunuzu bilmelisiniz. Eğer belirlediğiniz bir alanınız yoksa, ilgi duyduğunuz, pazar kapasitesi büyük alanlara yoğunlaşmalısınız. Eksik gördüğünüz kısımları eğitmeli, sunacağınız hizmetleri belirlemelisiniz.

4-Hangi hizmet ve ürünleri vereceğinizi bilmelisiniz

Dijital medya danışmanının kapsamı çok geniştir. Çoğu zaman, SEO, içerik oluşturma ve sosyal medya yönetimi gibi bir çok kısmı kapsar. Bu bazı hizmetler şunlar olabilir.
– Sosyal medya denetimi
– Koçluk, doğrudan hizmet
– Eğitim
– Sosyal medya yöneticiliği
– Yeni işletmeler için hesap oluşturma ve kurulumlar
– Dijital medya stratejisi oluşturma.

5- Neler söylüyorsun

Yeni müşteriler ararken veya mevcut müşterilerinizle çalışırken, tavsiyelerinizi vermeye devam etmelisiniz. Potansiyel müşteriler sayfalarınızı araştırır ve iki aydır sesiniz soluğunuz çıkmadığını görürse, sizinle çalışmak istemezler.
Diğer sektör profesyonelleriyle bağlantı kurun, sosyal medya haberlerini öğrenmeye devam edin ve uzmanlığınızı oluşturmak için blog gönderileri oluşturun. Bildiğiniz gibi, topluluklarla ne kadar çok ilgilenirseniz, sizi bir uzman olarak görmeleri daha kolay olur.

6- Bilinen genel hatalardan kaçının

Düşük bütçeler ile çalışmak zordur. Ve özellikle de bu bütçelere sahip müşteriler sizi yorabilir, kimi zaman üzebilir. O yüzden baştan fiyat politikamızı doğru oluşturun ya da sonradan pişman olmayın.
Ödemelerinizi zamanında almak istiyorsanız basit de olsa bir sözleşme yapmalısınız. Yapacağınız sözleşme sizin kadar karşıdakini de koruyacaktır.
Sınırı belli olmayan hizmetleri vermekten kaçının. Hallederiz, ne olursa yaparız mantığından uzaklaşın. Spesifik sınırını birlikte çizdiğiniz hizmetlere yoğunlaşın.
İletişimi ne kesin ne de sıkça irtibat halinde bulunun. Müşterileriniz size hem istediği zaman ulaşacağını bilmeli, hem de gözü ardında kalmadan işini yapacağına inanmalı. Uzun süre irtibatı koparmayın. Sürekli iş başında olduğunuzu hissettirin.

Ozan İlginoğlu Ankara Yenimahalle Sosyal Medya Yönetimi ve Danışmanlığı – Armut

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com