Medya

7th Ocak, 2015 | by Ozan İlginoğlu

0

Charlie Hebdo çalışanları, Hrant Dink ile kardeş oldular

Charlie-Hebdo-1-ozanilginoglu-comBugün yine Müslümanlık için kara bir gün yaşandı. 12 insan bir hiç uğruna öldürüldüler. Evet, Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıyı söylüyorum. Her ne olursa olsun bir insan düşüncesi yüzünden ölmemeli, hatta insanlara kıyılmamalı. Neden bu kadar insan dinimizi kirletmek, insanları bu dinden uzaklaştırmak için uğraşıyor! Biliyorlar mı belki işte tam da bugün, bir sürü insan belki tam Müslüman olacaktı Avrupa’da. İçinde Allah aşkı, insan sevgisi olan bir dine mensup olmanın mutluluğunu yaşayacaktı, vazgeçti. Bilmiyoruz, sadece tahmin ediyoruz.

Herkesin her şeyi silah ile çözdüğü bir dünyayı hayal edebiliyor musunuz? O saldırıları yapanlar böyle bir dünyada ne kadar yaşayacaklarını sanıyorlar? İlk öldürülecek insanlar onlar olacaktır, değer mi?

Allah’a havale etmek, Allah ıslah etsin demek varken insan canına kıymaya kimin hakkı var. Kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’in hangi ayetinde “İnsanları öldürün” diye bir söz geçiyor!

Ufacık bir köyden tüm dünyaya yayılmış milyarlarca inananı olan bir dini bu şekilde yok edemezsiniz.

hrant-dink1-ozanilginoglu-com20 Ocak 2007 yılında Hrant Dink katledildiğinde aşağıda paylaştığım yazıyı yazmışım. Ne acı ki 8 yıl sonra hiç tanımadığım, hiç okumadığım hatta önünden geçmeyeceğim bir mizah dergisi için aynı şeyleri hissediyorum. Hani global dünya, hani insanlık nerede!

Belki de o yüzden o gün yazıda hissettiklerimi bugün ölen 12 insan içinde hissediyorum. Gerçek Müslümanlar, bugün Hristiyan insanlar için ağlıyorlar biliyorlar mı!

Sen gözünü kırpmadan sağa sola ateş açan insan müsveddesi ne zamandan beri yaradan adına kararlar almaya başladın, ne zaman şeytan seni yolundan çevirdi. Belki öldürdüğün insan seninle dalga geçti, dinine küfretti. Hiç mi peygamberini örnek almadın, hiç mi ona biraz aşk duymadın. Müşriklerle savaşta bile onlar adına dua eden bir peygamberin yolundan gitmedin…

Utanmadan gerçek Müslümanlar adına her şeyi yaptığını söylüyorsun, yalan ve cehennem ateşinde yanacaksın…

Şimdi 8 yıl önce Hrant Dink’in ardından yazdığım yazıyı paylaşmak istiyorum. Aynı duyguları sonuna kadar yaşayarak…

hrant-dink-ozanilginoglu-com“Dünden beri şoktayım, düne kadar Saddam Hüseyin’in idamının yanlış olduğunu söyleyen Türkiye, bugün bir aydınını bir hiç uğruna yok etti. Her zaman doğrudan yana olan Hrant, kimilerin doğrularına çomak soktuğu için insafsızca öldürüldü. İşin garibi birkaç gün sonra cinayeti işleyen bir kişi yakalanacak o da ‘Türkleri aşağıladığı için bu cinayeti işledim diyecektir.’ Ama ya perde arkasında bir elinde purosu diğer elinde viskisiyle televizyon izleyen kirli eller ne olacak. Bu olaydan önce nice gazetecilerimizi biz yitirmedik mi? Ahmet Taner Kışlalı’nın üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen failleri bulunmadı, bulunmak istenmedi. Hrant’ın son yazısında belirtiği gibi ‘Kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz. Güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler. Evet biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgürce’ diyordu. Ama biz onun dediğini yapamadık. Biz dün güvercinlerle cesur, gerçekçi, idealist birini ve onun gibi düşünen 61 gazeteceyi kovaladık memleketten. Ama ne onlar gitti diye güvercinler bizden vazgeçti, ne de biz onlardan vazgeçtik. Dünkü tabloyu unutmayacağım yoksulluğu sadece cebinde hisseden, halkın içinden çıkmış, yurtlarda büyümüş bir insanı yok ettik. Yerde cansız yatan Hrant’ın yağındaki delik ayakkabıyı unutmayacağım. Bu saatten sonra ne ben bir Hrant Dink olabilirim, ne de güvercinler lekesiz uçabilirler gökyüzünde.”

3300 km uzakta Paris’te bugün düşüncelerini resmettikleri için katledildi 12 insan. Aynı 8 yıl önce düşüncelerini yazdığı için katledilen Hrant gibi…

Hrant’ı katledenler vatan, millet diyordu; Charlie Hebdo çalışanlarını katledenler din arkasına saklanıyorlar. Mensubu olduklarını zannettikleri ama yanından bile geçmedikleri sözde fikirler için katlettiler insanları.

Hala umudum var, insanlıktan. Bugün olmasa yarın yenecek en büyük düşman cehaleti…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com