Reklam/Pazarlama

17th Nisan, 2015 | by Ozan İlginoğlu

0

Üzerindeki ağırlığı atabilse bugün havalanacak parti…

mhp 2015 genel secim (1)2015 genel seçimleri öncesi partilerin seçim çalışmalarına yer vermeye devam ediyoruz. Bugün MHP’nin 2015 genel seçimler öncesi yaptığı hazırlıklara değineceğim. Uzakdoğu felsefesinin içerisinde yer alan Yin ve Yang ile aslında doğanın kurulu olduğu “iyi ve kötü” felsefesi aynı kapıya çıkar. Bir diğer değişle zıt kutuplar birbirini çekerken aynı kutuplar birbirini iter. Hal böyle olunca HDP barajı geçme planları yaparken ya da oy sınırını artırmaya çalışırken neredeyse onun tam tersinde kendini konumlandırmış MHP’nin aksinin olması beklenemezdi. Hatta parti içi demokratik değişimler ilerici bir hedef ile partinin havalanıp yerden yükselmesi an meselesi. Ama beklenilen bu havalanma ne yazık ki bu seçimlerde de MHP’den beklenilmiyor. Çünkü böyle bir hedef doğrultusunda çalışılmıyor. Bir şeyi istemek, başlamak için en güzel etkidir ama devamı için bir şeyi kuru kuru istemek maalesef yetersiz kalıyor.

16-20 bandında seçmene sahip MHP’den beklenilen 28-32 bandına çıkması. Aslında tüm şartlar bunu yapması için hazırken kendisine en büyük engel yine kendisi. Uzun yıllardır değişmeyen parti yönetimi, partinin hantallaşmasına gençlerden uzaklaşmasına neden oluyor. Hal böyle olunca gündelik hayatın uzağında kalan bir anlayış ile her sene gençleşen bir nüfusa seslenmek zor. Bir de hızlı değişen ülke gündemine çok arkalardan takip eden anlayış ile en kötü senaryoya hapsolunuyor.

MHP 2015 genel seçimleri çalışmasına başladı ama değişen tek şey 2011 yılından farklı olarak bir kısım milletvekili adayları ve seçim şarkısı. Onun dışında anlayış aynı, izlenecek yol aynı verilen mesaj bile aynı… Dışarıdan olaylara bakan bir iletişimci olarak bir cevher var ama o cevher sandıklarda saklanılarak feda ediliyor. Kumaş iyi, alıcı peşinden koşuyor ama sadece belirli tüketicilere ürün ulaştırılıyor. Bu düşünce ile bir patlama yapmayı beklemek sükutu hayal olarak görünüyor.

Gelelim bu sene seçilen seçim şarkısına. MHP 2015 genel seçim şarkısı için “Ankara’nın Bağları”ı uyarladı. “Ankara’nın Bağları” türküsü “Devlet Baba” adıyla seçim müziği olarak seçildi. MHP, milletvekilliği seçimlerinde meydanlarda ve sokaklarda toplam 17 müzik çalışmasına yer verecek. Bunlardan Kıraç’ın seslendirdiği “Türkiye Marşı” 11. Olağan Büyük Kurultay’ında lanse edilmişti. Seçim Kampanyası’nın ana sloganı olan “Bizimle Yürü Türkiye” adıyla iki besteye yer verilirken, Ege şivesinden, Karadeniz şivesine kadar vatandaşlara farklı seslenişler de bulunuyor.

 

Hürriyet’in haberine göre, Seçmen İletişim Merkezi’nde (SİM) çalışacak erkek personele tıraşlı, kadın personele ise aşırıya kaçmayacak ölçüde bakımlı olmaları uyarılarında bulunulmuş; sempatik ve güler yüzlü olmaları istenmiş. Ayrıca “Masalar, beyaz örtü ile örtülecek ve sandalyeler beyaz kumaş giydirilip belinden kırmızı kurdele ile bağlanacak. İç mekan beyaz boya-badanalı ve temiz olacak. Ziyarete gelen seçmenlerin kayıtlarının tutulması için bir kayıt defteri” oluşturulacakmış.

Her insanın, her örgütün kendi hedefi vardır ve hedefi olanlara hep saygım vardır. Ama bazen çevredekilerin senin için kafalarında koydukları hedef daha büyüktür ve sendeki o performansı görürler. Sen ise daha ufak hedeflerin peşine takılırsın. Benim MHP’de gördüğüm şey de tam olarak bu. Değişime direnmek, yeniliğe kapalı olmak ama her şeyi yapmayı istemek!

İletişim yollarını hala 1990’lardaki boyutta değerlendirmek o şekilde dünyayı algılamak en büyük yanlışlardan ama olay buraya gelene kadar o kadar çok değişmesi gereken şey var ki! Yazmanın çaresizliğini de görüyorum…

Umarım seçim günü yanılan kısım da yer alırım ama tam tersi kutupta yer alan HDP’nin kampanyası, çabası ve çalışması MHP’yi üzecek konumda. HDP ile ilgili 2015 genel seçim değerlendirmesini bir daha ki yazıda yapacağım.

Şimdiden iyi okumalar…

Yeni yazıları ilk sen okumak istersen aşağıya e-posta adresini yazman yeterli.

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com