Serbest

21st Ocak, 2015 | by Ozan İlginoğlu

0

Organize işler bunlar…

9016_3Bir kaç gündür sektörle ilgili yazı yazmadım, daha doğrusu yazamadım. Ne zaman klavyeye elim gitse hep yazıların içeriği derin, yaralayıcı, nefret söylemine dönüğü için vazgeçtim. Ne olursa olsun içerisinde gazete kelimesi geçen bir işe ve mesleğe sahibim. Ön yargılarım beni ele geçirmemeli ve geçirmedi de!

Sonra bu sabah birden “Yılmaz Erdoğan’ın 2005 yılında hem yönetip hem de baş rolünü oynadığı, Organize İşler” filmi aklıma geldi. Bir de asıl beni etkileyen 10 sene geçmesine rağmen aklımda yer edinilen “o meşhur tabut sahnesi.”

Kendi kendime dedim ki işte son aylarda Türkiye’de dolaşan karabulutların hikayesini bu bölüm benden daha iyi anlatamaz. Filmin isminde, oradaki sahneye kadar işte yazıp yazıp sildiğim cümlelerin yerine geçecek müthiş çalışma bu.

O sahneyi şu şekilde anlatabilirim size zaten aşağıdaki videodan da izleyebilirsiniz.

“…işte o gün dedim ki kendime: “Seç oğlum Asım tabutun içinde ölülerle deliler… Ya tabutu taşıyanların içinde olacaksın ya tabutun içinde ya da bu işi organize edenlerden” ya sen nerede olacaksın oğlum? Ya araklayacaksın, ya da araklanacaksın!”

 

egemen-bagis-genel-kurul-oylamaDaha ilginç olan bu sahnenin İzmir’de “Ege Mahallesinde” çekilmesidir. Toprak çekiyor demek ki ne yaparsın.

Dün meclisteki “yolsuzluk” oylamasını izlerken işte bu film beynimin derinliklerinde kaç defa oynadı bilemezsiniz. Üzerine bir o tabut sahnesini beynimde başa sarıp sarıp izledim. İşte dedim birileri bir şey yazmasın budur özeti…

Bugün yaşadığımız ve yaşayacaklarımızın özeti bu arkadaşım. Ne olursa olsun birey kaybeder ama “Organize” işler…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com