Reklam/Pazarlama

28th Şubat, 2015 | by Ozan İlginoğlu

0

1TL’ye ne yapabilirim?

vodafone-paramcebimde-kalsin (5)Altına yüzlerce ne yapılacağı üzerine yazı yazılabilir ama benim derdim bozuk paranın ne yapacağı ile ilgili. 26 Şubat perşembe günü Beşiktaş, İstanbul’da Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi – 2. tur, 2. maçına çıktı ve karşılaşmayı penaltı atışları sonuncunda kazandı. Adını da ilk 16 içerisine yazdırdı. Buraya kadar spor girişinden sonra asıl mevzuya gelelim. Bazı markalar vardır, sponsor oldukları takım ile adeta özdeşirler. Vodafone ile Beşiktaş’ın stat yapımı ile başladıkları birliktelikte bu anlamda ilerliyor.

Farkındasınız değil mi?

Yapılan işler, ortaya çıkan sonuç vb. Sanki Vodafone ile Beşiktaş birlikte kurulmuş ve birbirlerinin devamı gibi görünüyorlar. Aslında yıllardır futbol taraftarlarımız bizim mobil iletişime hep ilgi duymuştu. Nasıl mı?

Hatırlatmak istemezdim ama bizim taraftarımız yıllarca sahaya takoz cep telefonu attı, hatta bu iş için stat önünde tezgah açanlar bile oldu. O günler geride kaldı ama bir markanın stat kapı girişinde güvenliğin topladığı bozuk paraları değerlendirme fikri hiç aklına gelmedi!

İşte 2 gün önce marka, stat girişine bazı makineler koydu ve o 1 TL’leri sahaya atacağına ya da güvenliğe vereceğine değerlendir dedi. At paranı bu makinaya karşılığında mesaj mı istiyorsun, internet mi al kullan dedi. Ne kadar yararlı olduğunu resmi olarak bilmiyoruz. Yani Vodafone kaç 1’TL topladı bilmiyoruz ama ilginç proje oldu ki Twitter üzerinden aşağıdaki sonuçlar elde edildi.

“Maç girişinde #paramceptekalsa diyen Beşiktaşlılar, Stada sokamadığı bozuklukları 1TL’lik Günübirlik Pakete çeviriyor” twiti ile olay güzel özetlenmiş. Bazı çalışmalarda sonuçtan ziyade niyet daha önemlidir. Ben bu çalışmaya da bu şekilde yaklaşıyorum. 20 kişi bile bu özellikten sadece yararlansa verilen mesaj ne kadar yapıcı değil mi!

Enerjik, yaratıcı ve olumlu mesaj vermenin özeti, takıma da yansıyor. Çarşı grubunun başını çektiği bu taraftarlar 5-6 yıl öncesinde akla gelen “Çarşı” imajından çoktan olumlu anlamda uzaklaştılar bile…

Değişim ve olumlu anlamda evrimleşme hem Vodafone hem de Beşiktaş’a yarıyor. Sinerji ile değişim sağlanıyor.

İtiraf edin 1 TL ile aklınıza gelecekler listesinde iletişim alanında kullanmak gelmemişti ama her şeyin bir ilki vardır. Yeni çalışmaları bekliyoruz…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com