Sosyal Medya

27th Ocak, 2016 | by Ozan İlginoğlu

0

Chief Digital Officer ‘ın 6 önemli görevi vardır

Chief Digital Officer1Geçtiğimiz yıllara kadar sadece büyük şirketlerde adını duyduğumuz ”Kıdemli Dijital Müdürler” her geçen gün dijital dünyadan geri kalmak istemeyen şirketler tarafından keşfedilmeye devam ediyor. CEO’lar dönemi nasıl işletme dünyasında kendince bir devrim yaptıysa Chief Digital Officer ‘larda o devrimi içten yapıyorlar.

Peki CDO’lar tam olarak ne yapar?

Chief Digital Officer , şirketin ana teknolojik stratejilerini geliştiren ve yeni gelişmeleri şirketine adapte eden kişidir. Tam anlamıyla bu cümle her şeyi açıklayamasada özellikle IT alanında çalışanlar ile de yönetim arasında köprü kurmada önemli yere sahiptirler. Aslıda veri mühendisliğini bilen ama uzmanı olmayan, aynı zamanda işletme bilgisiyle bunları harmanlayabilen kişidir.

CDO’nun 6 önemli görevi vardır.

1 – Çalıştığı kurumun dijital haritasını çıkarmak ve o haritada güncellemelerde bulunmak. Bu kendi dijital yeteneklerine bağlı olarak değişimler gösterecektir.

2 – İşletmenin yönetici kadrosuyla dijital teknolojilerini kullananlar arasında köprü kurmak asli görevlerindendir. Her üst yönetimin IT ve dijital alana yönelik muhalefetin eğrisiyle doğrusuyla şirketi için doğru olanı anlatan ve verileri değerlendirme kapasitesine sahip kişidir.

3 – Dijital proje geliştirmek ve portföyleri yönetmek. Şirketin dijital alanda çalışanlarına yol göstermek, yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak.

4 – Verimliliği ve yeni yatırımların getirisini ölçmek. Özellikle büyük şirketlerde doğru teknoloji kullanımı ile zaman ve maliyet karlılığını artırmak. Verim kaybı olan alanı tespit etmek ve verimli hale getirmek.

5 – Başarılı çalışanları korumak ve yeteneklileri şirkete çekmek. Bugün dijital teknolojileri verimli kullanan çalışanlar şirketler için önemli konumdadır.

6 – Şirket içinde dijital dönüşümü başlatmak, şirketin tüm bölümlerini bu alana adapte etmek. Bunu bazen birimleri kapatarak, birleştirerek yapmak zorunda kalabilirler. Özellikle de yaşlı çalışan nüfusu dijital dönüşümde çeşitli eğitimlerle sisteme katmak önemlidir.

Görüldüğü üzere CDO’ların yönetim şemasındaki yeri CEO’lardan sonra gelmektedir. Verdiği kararlar ile şirketin 3-5 yıllık geleceğini doğrudan etkilediği gibi İnsan Kaynakları biriminin de doğru ve yerinde çalışmasını kolaylaştırmaktadır.

 

Yeni yazıları ilk sen okumak istersen aşağıya e-posta adresini yazman yeterli.

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com