19th Mart, 2016 | by Ozan İlginoğlu
0Dijital Dönüşüm Zirvesi 2016’da neler yaşandı
Gündemi hızlı değişen bir ülkede yaşamak ve onun vatandaşı olmak çok zor. Bir şeye adapte olurken yenilerine bir şekilde göğüs germek zorundasınız! Hal böyle olunca yazacaklarının gündemi de bir anda eskiyebiliyor.
Bu sene Vodafone tarafından ikincisi düzenlenen ”Dijital Dönüşüm Zirvesi” 15 Mart günü Lütfi Kırdar Konferans Salonu’nda gerçekleşti. İzmir’den sırf bu organizasyon için yola çıkan bendeniz hava şartlarının yağmurlu olması nedeniyle İstanbul trafiğine takılıp açılışa yetişemedi ama tüm gün diğer organizasyonları izleme fırsatı buldum.
Aklımda kalanlara geçmeden önce organizasyon boyunca paylaştığım Twitleri yazıya eklemek istiyorum. İşte o twitler…
#dijitaldönüşüm de ikinci perde az sonra başlıyor… pic.twitter.com/ffyEuUEFl3
— Ozan İlginoğlu (@ozanilginoglu) 15 Mart 2016
Değişim ve dönüşüm insan varoldukça bir şekikde olacaktır.Önemli olan dönüşürken topluma ne kadar yararlı olduğundur#DijitalDonusumZirvesi
— Ozan İlginoğlu (@ozanilginoglu) 15 Mart 2016
Uzun zaman sonra bir #DijitalDonusumZirvesi nde sunumlarda slaytlar bu kadar az kullanılmamıştı. Buna #TED etkisi diyebilir miyiz!
— Ozan İlginoğlu (@ozanilginoglu) 15 Mart 2016
#dijitaldönüşüm dünyasında robotlar çalacak insanlar dinleyecek… pic.twitter.com/aqQeURqlJ1
— Ozan İlginoğlu (@ozanilginoglu) 15 Mart 2016
Dünyaca ünlü 16 konuşmacının katıldığı zirveyi 4000’in üzerinde kişi yerinde, 30 bin kişi de online mecralardan takip etti. Zirve hakkında ayrıntılı bilgi ve konuşmacılar ile ilgili kısa röportajlar bu linktte (http://www.vodafone.com.tr/Is-Ortagim/DijitalDonusumZirvesi.php) mevcut.
Bilişim firmalarının daha çok katılım gösterdiği organizasyonda temel ortak nokta bence ”yarına yatırım”dı. Bunun içerisinde Vodafone’un akıllı tarım sistemi, Beşiktaş stadyumu teknolojisi, sürücüsüz otomobil teknolojisi gibi hizmet odaklı önerileri stantlarda yoğun ilgi gördü.
Organizasyonun ikinci yarısında izleyicilerin sayısı giderek arttı.
Akılı telefonlar ile hayatımıza giren aplikasyonların yakın bir gelecekte sağlık alanında nasıl kullanılacağını örnekler üzerinden anlattı. Ayrıca küçük aksesuarlar ile tansiyonumuzu, şekerimizi evimizden sağlık kuruluşuna gitmeden online doktorumuza bildirerek nasıl ölçeceğimize değindi.
50 dakikalık futbol oyununuda bir oyuncunun topla en fazla 1 buçuk dakika oynadığını söyledi. Ayrıca İngilizce ”ayak topu” anlamına gelen bir sporda kısa süreler nedeniyle ne ayak ne top olabileceğini ekledi!
Mercan Dede, kapanış gösterisinde müziği sadece duymadığımızı istersek görebileceğimizden de bahsetti. Ve seslerin nasıl görülebilir hale geldiğini, tuz, su ve özel bir solüsyon eşliğinde gösterdi. Bu gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı…