Sosyal Medya

16th Şubat, 2015 | by Ozan İlginoğlu

0

Yıktın perdeyi eyledin viran…

kfc-sosyal medya-kazaBiraz nostalji yapıp bu başlığı atmak istedim. Şimdinin Ramazan eğlencelerinde sık karşılaşmadığımız Karagöz ve Hacivat gölge oyununun son repliğidir. “Yıktın perdeyi eyledin viran, varayım sahibine haber edeyim heman”…

İyi de neden bu başlık, cevabı yazının devamında saklı. Hepimiz insanız zaman zaman hatalar yapıyoruz, bizden bağımsız olmayan markalarda hatanın kralını yapıyor. Markalarımızın güncel “sosyal medya” karneleri neden zayıf? adlı yazımda buna biraz değinmiştim ki hatalardan ders almamaya devam ediyoruz babalar gibi!

KFC Türkiye

KFC Türkiye 13 Şubat günü Twitter hesabından şöyle bir kampanya başlattı. “Göğüslerimiz mi, kalçalarımız mı?, tarafını belli et ödülleri kap!” bir de olmazsa olmaz hastag #ençokneremiseviyorsun ile tüy dikildi! 14 Şubat günü kaleme aldığım yazıda olduğu gibi sosyal medya kullanıcısı kim olursan ol gündemin içinde olacaksın. Yok ben içinde olmak istemiyorum benim dünyam ayrı dersen o da olur o zaman susacaksın!

KFC Türkiye hesabından bu twiti attığı saatlerde Türkiye Mersin’de meydana gelen vahşi cinayet ile sarsılıyordu. Özgecan Aslan hunharca katledilmişti.  Sadece bu cinayet için değil tut ki o saatlerde kuş gribi hortladı yüzlerce insan “kuş gribinden” öldü. Hala mı aynı twiti atmaya, gündeme turist kalmaya devam edeceksin. Hesapları yöneten ajanslar, iletişimciler internet denilen kaynakta hiç mi haber takip etmez hep mi magazin dünyasının içinde yaşar!

Onlara sorsan hep bir cevapları vardır. Yahu biz birey olarak bile her gün gırgır şamata yaptığımız hesaplarda geyik yapmıyoruz. İnsanları anlıyoruz vb. Sen ki her kesime hitap eden bir markasın sağ duyun, sol duyun artık hangi duyun varsa işletmiyorsun. Bu kampanya sonrası twitter’da yer yerinden oynuyor tabiki, markanı hastagi altına herkes aklına, ağzına geleni yazıyor.

Marka 14 Şubat saat 21.02 ‘de aşağıdaki açıklamayı yapıyor.

Neredeyse 24 saat sonra internetin içinde, sosyal medyanın sözde kralı firma özür mesajı yolluyor! İşte örnek verilmesi gereken süper bir firmamız daha! İsmail Hakkı Polat hocamız kulaklarını çınlatsın bol bol bu firmanın…

Belki aynı twiti normal bir zamanda atsa bu yazıyı kral gibi çalışma yapmış diye yazacaktık. (Ki ben yazmazdım bir cinsi, aşağılayarak yapılan her şeye karşıyım) Yazacaklardı…

Susmak

Peki sağda solda çıkan bu haberler olmasa gelen tepkileri dikkate alacakmıydı firma, hiç sanmıyorum! (Bakınız Radikal haberi)

En başta yapılması gerekeni KFC Türkiye 2 gündür yapıyor. Ne mi yapıyor 14 Şubat tarihinden beri ne twit atıyor ne cevap veriyor. Yani kocaman “susuyor”

2 gün daha susarsak bu mevzu kapanır kaldığımız yerden devam ederiz diye düşünüyor. Üzülerek söylüyorum doğru yapıyorlar, biz çabuk unutan bir halkız! Ama en azından tarihe not düşülsün unutulmasın diye bu yazıyı yazıyorum. Canınız sıkılırsa gelin okuyun bol bol hatırlayın…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com