Medya

13th Ocak, 2015 | by Ozan İlginoğlu

0

Gazetelerin Ege eklerinde neler oluyor?

gazete-ege-ekleri-ozanilginoglu-com (3)Enflasyon düşüyor, ekonomik göstergeler iyi, petrol fiyatları düşüyor, dünyanın gelişmiş 20. ülkesiyiz ama bizim gazetelerin Ege eklerinde bir şeyler oluyor. Madem her şey yolunda neden gazeteler yalan söylüyor!!!

Devlete kafa mı tutuyorlar yoksa! Yok efendim reklam verenler azalmış, yok efendim kağıt ve baskı giderleri artmış, yok efendim SGK giderleri ve vergi oranları artmış! Kime inanacağımızı şaşırdık iyi mi!!!

Koskoca devlet size yalan mı söyleyecek, olacak şey mi! Mağdurun yanında yer alan bir sosyal devlette yaşıyoruz, gözünüz dizinize dursun yahu!!!

Tüm Türkiye’nin sadece İstanbul’dan ibaret olduğunu sanan bir medya dünyası aslında bölgesel ekler ile soluk alıp verme imkanı buluyor. Basın dünyasının büyük gazeteleri bu ekler ile bölgede önemli konuma gelirken aslında küçük bir ekonomik sisteminde işleyişine farkında olmadan katkı sağlıyorlar. Ama son günlerde Ege eklerinde bir tasarruf dönemine girildi.

gazete-ege-ekleri-ozanilginoglu-com (4)Yukarıda alaycı şekilde yazdığım gerçekler nedeniyle hem de!

Posta Ege eki, sayfa sayısını yüzde elli azalttı, Milliyet gazetesi köşe yazarlarının işlerine son vermeye başladı. Hürriyet Ege’de gözle görülür bir ilan düşüşü baş göstermeye başladı. Onlar hala bu duruma direniyorlar bakalım nereye kadar dayanacaklar…

İşin özü bu ekler bölgenin de gazete okulları oldular. Bu eklerde yetişen nice gazeteciler eklerden ana gazetelere geçtiler. Ve başarılı köşe yazarı oldular. Ama son günlerdeki gelişmeler hiç iç açıcı bir durumu göstermiyor bizlere…

gazete-ege-ekleri-ozanilginoglu-com (2)Bu durum bölgesel TV’lerde uzun süreden beri yaşanıyordu. Seçimden seçime kazanılanlarla 5 yıl bir medya organı nasıl yaşayabilir ki! Hadi onu geçtim para olmadan kaliteli yayıncılık nasıl yapılır ve nereye kadar yapılır!

İyi kötü bu sektörün bir ucunda bulunan çoğu kişi bunu görüyor. Ama neler yapılır ve yapılmalıdırın bir cevabı yok!

Umudum bu eklerin kapanmaması o bölgede yaşayan insanlara destek vermeye devam etmeleridir. Arada taşın altına el koymak gerek.

Eyyyy! İstanbul medyası sıra sizde azıcıkta siz destek olup bu parlak ekonomik süreci başarı ile atlatalım!

Eyyy diye seslenişim size bir yerden tanıdık geldi mi? İnsan böyle seslenince baya hava giriyormuş…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com