Serbest

27th Kasım, 2014 | by Ozan İlginoğlu

0

En son ne zaman şekerli bisküvi yedin?

sekerli_biskuvi_ozanilginoglu_com (1)Nasıl yani sözlerini duyar gibi oluyorum! Şöyle ki, biliyorsunuz son 5 yıldır neredeyse şeker pancarından yapılan şekere hasret kaldık. Glikoz şurubu ile tatlandırılan yiyeceklerin sayısı giderek artıyor. Ana maddesi genetiği değiştirilmiş mısır olan bu GDO ürün tatlandırıcıları sayesinde, baklavanın kilosunu 10 TL’ye filan yiyoruz. Ne mutluluk ne mutluluk, artık baklava yememiş insan kalmayacak desenize!

Pazarlamanın sevdiğim en tipik özelliklerinden biri önce bir şeyi klasik hale getirir, sıradanlaştırır. Belirli bir süre sonra ayrı bir paketleme ve sözde değişiklikle daha pahalıya tekrar size satar! Nasıl mı? Yıllarca marketlerden paketli bisküviler aldık içerisinde bildiğiniz şeker pancarından yapılmış şekerli bisküviler vardı. Ve bir anlamı olmadı, takii onu kaybedene kadar…

Şimdi gidin o koca koca marketlere aynı markanın birbirinden farklı paketlerinde üzerinde kocaman harflerle yazılmış “bu bisküviler şeker pancarı şekerinden yapılmıştır” ibareli bisküvileri var. Ve farkında olmadan o büyük markalar kendi ayağına kurşun sıktığını görmüyor. Çünkü hemen yanında yer alan bisküvide glikoz şurubu kullandığını gizli gizli itiraf etmektedir. Hem fiyatı hem de kalitesiyle!

Gördün mü yıllardır önemsemediğin şeker pancarı şekerli bisküviyi yemek lüks oldu!

Bu eskiye dönüş ama naife pazarlamayı çok önceden görmüş bir tüketici olarak yerli malı bisküvi tüketmeyeli yıllar olmuştu. Sağ olsun bir çok büyük markette daha pahalı olmasına rağmen ithal gerçek bisküvileri alıyorum. Gönlüm rahat, lezzeti eskiye götürüyor beni…

Eğer hala gerçek şekerli bisküvi yediğini zannediyorsan bunu iyi anlaman için ithal bir bisküvi yemeni öneririm. Hayır kendin yap ya da anne eli gibisi var mı diyeceğim ama olmayan için boş bir cümle olacak!

O küçücük gerçek şekerin lezzeti nasıl değiştirdiğine sende inanamayacaksın?

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , ,


Yazar Hakkında



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com