Medya

18th Aralık, 2014 | by Ozan İlginoğlu

1

Haberciler internette program yapsaydı, ne olurdu?

fatih_portaka_www_ozanilginogluMedyatava’nın “Habercilerin sosyal medya yarışı!” haberini okuyunca aklıma çılgın fikir olan, “ünlü TV haber programcıları yayınlarını internet üzerinden yapsa” ne olurdu geldi!

Madem Fatih Portakal’ı, İsmail Küçükkaya’yı ve İrfan Değirmenci’yi “sosyal medyayı” iyi kullanan kişiler izliyor neden konvansiyonel medyaya bağlı kalsınlar ki!

irfan_degirmenci_www_ozanilginogluÖzellikle son günlerde Kanal D’de işten çıkarmalar devam ediyor. İrfan Değirmenci ekip arkadaşlarının çoğundan mecburen ayrılmak zorunda kaldı. Olmasını hiç istemem ama bir gün kanaldan ayrılmak zorunda kalırsa sabah programını internete taşıyabilir mi? Peki taşıdı diyelim aynı izlenme oranlarına ulaşabilir mi?

Reyting oranları

Reyting oranlarının Twitter gibi mecralar üzerinden ölçülmesi klasik izleyiciler anlamında ne kadar yol gösterici oluyor. ismail_kucukakya_ww_ozanilginogluTwitter üzerinden programa katılan kitle gerçek haber izleyicisi midir? Saçma sapan TV reyting sistemini kaile alıp sözde belirlenmiş 100 kişi üzerinden tüm Türkiye’ye genellemek ne kadar doğrudur?

Şahsen YouTube gibi kanallar üzerinden canlı olarak yapılacak ve izleyicisi olacak nadide programlardan biri de bu haber bültenleri bence. Özellikle yukarıda isimleri geçen kişiler gazeteci kökenli olmaları nedeniyle, izleyiciler tarafından yorumlarına çok değer veriliyor. Bu yüzden saf haber vermek izleyicinin hoşuna gitmiyor. Eleştirel yorumları haberler sonrası izlemek ve yorumlamak mutlu ediyor. İş böyle olunca sosyal medyada sıkça konuşulmalarının nedeni de zaten bu!

Gazeteci

Eleştiriyi seven kitle sosyal medyada fink atıyor. Düşüncelerini bir şekilde dile getiren insanları görmek onları yalnız olmaktan kurtarıyor. Türkiye’de bence iyi bir gazeteci doğru bir mecra olarak intenet üzerinden haber programı yapabilir. Bu alanda açıklık var. Önemli olan TV’deki itinayı internette de göstermek. Zaman gösterecek bu gelişmenin olup olmayacağını…

Ama bir şekilde yapılan ölçümler bu alana ilk yatırım yapanın kazanacak olmasıdır.

Bekleyip göreceğiz, bugün olmasa yarın çok sevdiğiniz habercileri bir tık ötede izleyebiliriz. Daha katılımcı daha da özgür…

Sosyal medya reytinglerini merak edenler buradan bakabilir…

Facebook Yorumu

yorum

Tags: , , , , , , ,


Yazar Hakkında



One Response to Haberciler internette program yapsaydı, ne olurdu?

  1. Pingback: "Ulan İstanbul" internete geçebilecek mi? | Ozan İLGİNOĞLU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top ↑

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com